Skjulte perler i Odense

Netop som man tror, man kender alle hjørner af Odense, dukker der nye op. Der er masser at udforske som man måske ikke havde forventet at se i byen. Her vil vi dele de steder, vi gennem tiden er stødt på, så du også kan opdage eller genopdage Odenses skjulte perler.

Hvis du har været alle stederne og gerne vil prøve noget nyt kan det være, at du kan finde noget spændende i vores guide med 25 seværdigheder du kan finde i Odense.

Velodrom Kaffebar

Dette er en hyggelig kaffebar som ligger i Fruens Bøge. Kaffebaren hører til de gamle stationsbygninger i skoven, og det er et super hyggeligt sted at komme. Stedet er holdt i den oprindelige stil hvilket giver en følselse af historie og hygge på samme tid. Næste gang du kommer ud i dette område vil vi anbefale dig at kigge forbi – det er helt sikkert en skøn oplevelse.

Adresse: Fruens Bøge Skov 4, 5250 Odense SV.

Skjulte Perler i Odense
Velodrom Kaffebar. Foto: thisisodense

Stige Ø Nord

Dette sted er arealet nord for Sorthusene på Stige Ø. Stedet er præget af åbne vidder og samtidig er man meget tæt på den lavvandede fjord. Denne del er skabt af jord fra Odense Kanal – primært fra udbygningen i 1904.

Hvad du måske ikke vidste var at dette område brugs til græsningsområde til islandske heste. Hestene sørger for at området forbliver et levested for engens blomster og fugle samt at der ikke udvikles et tæt buskads.

Det gode brød – et økologisk & biodynamisk bageri

Dette er et hjemmebageri i Odense med fokus på økologi. Her bages der boller, brød og kager af biodynamiske og økologiske råvarer som sikrer den allerbedste kvalitet. Melet males på en stenkværn og bages på små, almindelige husholdningsovne, og spandaueren er fyldt med ægte vanilje. I køleskabet finder du både blandt andet gårdmælk. Du kan desuden købe et brød uden gær, mælk, hvedemel eller sukker.

Adresse: Nørregade 35, 5000 Odense C.

Læs også vores top-10 over de bedste bagere i Odense.

Skjulte Perler i Odense
Det Gode Brød. Foto: odenseblendin.dk

La Dolce Vita

Blandt gamle og hyggelige huse i Bangs Boder findes den italienske restaurant La Dolce Vita. Det er en lille restaurant som serverer lækker italiensk mad kombineret med hyggelig atmosfære. Det er ikke mange som ved at dette skønne sted ligger hvor det gør. Dette kan skyldes at de i mange år har ligget gemt bag diverse byggerier. Tag forbi hvis du ønsker at komme til Italien midt i Odense.

Adresse: Bangs Boder 32, 5000 Odense C.

DPH Trading – Nyt, retro, antik og vintage

Oplev et imponerende sortiment af porcelæn, retrogenstande, antikviteter og vintage-ting – alt sammen med en elegant og nordisk æstetik. Hylderne er rigeligt fyldt med sjældne stel, imponerende lysestager, spejlbakker, lamper og et utal af smukke lampeskærme. Jo mere du udforsker deres sortiment, desto flere skatte vil du opdage, heriblandt fortryllende tallerkener, charmerende figurer og meget mere. Butikken finder du kun 10 min kørsel fra Odense centrum.

Adresse: Løkkegravene 49, 5270 Odense

Foto: DPH Trading

Il Gusto – ægte italiensk is

Her kan du smage ægte italiensk is lavet af en italiener som hverken går på kompromis med smag, kvalitet eller sit modersmål. Isen er himmelsk og udvalget varierer fra dag til dag. Dette sted var desuden også det allerførste sted i Odense som lavede italiensk is, og har ligget i hjertet af Odense siden 2005.

Adresse: Vindegade 84 – 86, 5000 Odense C.

Restaurant ARO – velsmag i værkstedet

Restaurant ARO tager navn efter maskinfabrikken som tidligere havde lokaler hvor restauranten nu ligger. Det ligger på Østerbro som er et gammelt industrikvarter men som stille og roligt tranformeres til en ny bydel. I denne restaurant vil du blive mødt af velsmag, godt håndværk og god stemning – alt sammen i et moderniseret gammelt værksted. Med sikkerhed en dejlig oplevelse.

Adresse: Østerbro 32, 5000 Odense C.

Skjulte Perler i Odense
Restaurant ARO set udefra. Foto: deal.dk

Kosmonauterne

Er du til impro-comedy? Så skal du slå et smut forbi Kosmonauterne. Her findes der teatersport med garanti for en sjov oplevelse. Det hele tager udgangspunkt i publikum og omdannes derefter til små sketches, sange og komiske indslag. Rammen er tilrettelagt men indholdet er nyt hver gang. Så hvis du ønsker at prøve noget anderleds så tag forbi Kosmonauterne i Odense.

Adresse: Buchwaldsgade 48, 1., 5000 Odense C.

De Hemmelige Haver i Odense

I hjertet af Odense findes der nogle grønne områder som hedder De Hemmelige Haver. Disse er skabt af Odense Kommune via midler fra Nordea-Fonden. Disse haver kaldes De Hemmelige Haver fordi de har levet deres eget ‘liv’ uden for stor opmærksomhed fra andre end naboerne. I haverne er der bord-bænkesæt, mulighed for at lave mad over bål og god plads til f.eks. et spil Kongespil. Derudover kan du finde frugter og bær som der må spises.

Hvor: De Hemmelige Haver ligger på Christiansgade overfor Christiansgade 36 C, 5000 Odense C. Det kan være lidt svært at finde første gang, men Odense Kommune har opsat skilte ved indgangen til De Hemmelige Haver, som bør gøre det nemmere at finde.

Mangler vi en skjult perle i byen? Så tip os endelig på tip@tipodense.dk.

I samme kategori

O's Barbershop
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Koncerter i Den Fynske Landsby
Hvor skal man spise i Odense?
grand
wokshopO

Forsiden netop nu

O's Barbershop
Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides