Lystfiskeri i Odense: her finder du fiskesøer og put and take steder

Nyder du at bruge mange timer ude i naturen, hvor du kan stå og fiske mens du får slappet af fra hverdagens stress og jag? Så læs med her – vi har nemlig lavet en guide over fiskesøer samt put and take i og omkring Odense.

Det er vigtigt at nævne, at hvis du ønsker at fiske ved kyst eller å skal du have et fisketegn. Du kan læse mere om de forskellige slags fisketegn der findes her. Hvis du fisker i en put and take sø skal du betale pr. time ved stedet.

Er du ikke til fiskeri, men stadig vild med vand, kan du måske finde inspiration i vores guide til 6 oplevelser på vandet.

Odense Å

Langs Odense Å er der masser af mulighed for fiskeri. Der findes 4 oplagte steder man kan stå og fiske: omkring Bellinge Bro, Dalum Havn, ved Erik Bøghs Sti og ved renseanlægget. Ved alle stederne er der fiskevand, og de tre førstnævnte har også mulighed for at kørestolebrugere kan komme til samt der en decideret fiskeplads ved dem. Hvis du er medlem af en lystfisker forening under Odense Å sammenslutningen kan du fiske gratis på denne strækning. Du har selv pligt til at undersøge, hvilke fisk der er fredede i hvilke perioder, når du fisker på denne strækning.

Havnepromenaden ved Odense Havn

Det er muligt at fiske flere forskellige steder ved Havnen i Odense. Der er anlagt en betonbelægning på Havnepromenaden som gør det nemt at komme til. Der er plads til mange, stemningen er god, og det er muligt at få en sludder for en sladder – uden at skræmme fiskene væk, selvfølgelig. Derudover er det også muligt at lave ’street-fishning’ som gøres med en let spinnestang tæt på samme område hvor der fiskes på Havnepromenaden.

Fisker i Odense
Fiskeri ved Havnepromenaden i Odense. Foto: http://odensesportsfiskerklub.dk/

Stige Ø

Ved Stige Ø findes der to fiskepladser: en for enden af Stige Ø samt en tæt på Odenses gamle losseplads. Førstnævnte ligger ved den store sten for enden af Stige Ø hvor der er god plads til mange mennesker, og du står i dejlig natur. Dette er Stige Øs nordligste punkt. Den anden fiskeplads er kendt og meget velbesøgt. Selvom den ligger ved Odenses gamle losseplads er det ikke noget som vil forstyrre oplevelsen – lossepladsen er nemlig nedlagt.

Tarup-Davinde

Tager du mod Tarup-Davinde er det muligt at fiske i følgende søer: Trekløversøen, Hudevad Sø, Østersøen, Aborresøen og Davinde sø. Ønskes der at fiskes ved disse steder skal man være medlem af Tarup-Davinde Fiske Sammenslutning (TDS). Man må gerne fiske fra båd i Trekløversoen, Hudevad Sø, Østersøen og Aborresøen alt imens man skal blive på land ved Davinde sø. Som fisker i dette område har du selv pligt til at undersøge, hvilke fisk der er fredede i hvilke perioder mv.

Fiskeri i Odenes - Trekløversøen
Trekløversøen ved Tarup-Davinde. Foto: tarupdavinde.dk (Erik Nygaard)

Ibjergvejens put and take

Denne put and take sø ligger i et stort, smukt og fredfyldt naturområde. Her er i alt 4 søer. Ved dette sted er der ingen fangstbegrænsninger. Det er muligt at fange fjeldørred, bækørred og regnbueørred samt ål, aborre og gedder i disse søer.

Du kan læse mere om Ibjergvejens put and take her.

Fyns største put and take søer

Ønsker du at prøve put and take kan vi anbefale Fynsk Fiskevand. Dette er det største sted med put and take søer på Fyn. Der er fire søer, og muligheder for alle aldre. Stedet ligger kun 12 kilometer fra Odense omringet af skøn natur. For børn er der en speciel børnesø hvor der med sikkerhed er mulighed for at få en stor oplevelse med i baggagen.

Du kan læse mere om Fynsk Fiskevand her.

Fiskeri i Odense - Fynsk Fiskeri
En af søerne ved Fynsk Fiskevand. Foto: www.fyfi.dk

I samme kategori

40259_Paintball_generelt-1
Genbrugshallerne-1
padelcity
Skærmbillede 2023-01-29 kl. 13.32

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Nye spisesteder i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides