Gå ikke glip af disse oplevelser på Odense Havn

Odense Havn har igennem 150 år fungeret som industrihavn. I dag er området forvandlet til et sandt kultursted i byen – en bydel for sig, der er under rivende udvikling. En række lejlighedskomplekser er blevet opført, flere og flere restauranter kommer til, og så er der et hav af forskellige aktiviteter for både store og små.

Hvis du mangler inspiration til, hvad du kan foretage dig sammen med familien, enten som lokal eller besøgende i byen, kan du roligt skrive Odense Havn eller ”Byens Ø” på listen, over ting du skal prøve. Læs med her hvor vi har lavet en oversigt over de mest spændende oplevelser, du ikke må gå glip af.

Havnebadet

Odense Havn
Odense Havnebad. Foto fra Visit Odenses hjemmeside.

Der er efterhånden meget at komme efter på Odense Havn, og en af de oplevelser som både lokale og turister besøger havnen for, er havnebadet. Det er et nyere anlagt havnebad fra 2016 med omklædning, sauna og et bassin, der er delvist opvarmet. Havnebadet er til fri benyttelse med gratis adgang for byens befolkning og besøgende.

Fodboldfabrikken

På Byens Ø ved Odense Havn ligger Fodboldfabrikken, som tiltrækker mange fodboldinteresserede i byen. Fodboldfabrikken består af 3 indendørs baner, som alle og en enhver kan booke mod betaling. Konceptet hos Fodboldfabrikken foregår således, at når du booker en bane, følger der ligeledes overtrækstrøjer, målmandshandsker og en bold med i lejen, som du får udleveret i receptionen.

Aktiviteter på Odense Havn
Fodboldfabrikken. Foto fra Fodboldfabrikkens Facebook.

Padelboxen

Èn af de mest frembrusende sportsgrene i Danmark er på nuværende tidspunkt padeltennis, og selvfølgelig tilbydes denne sportsgren også på havnen. Padelboxen er en et indendørscenter med 4 padelbaner som kan lejes mod betaling.

Padel tennis på Odense Havn
Padelboxen. Foto fra Padelboxens Facebook.

Nordatlantisk Hus

Kulturhuset Nordatlantisk Hus sætter fokus på Grønland, Island og Færøerne. Her er der rig mulighed for at lære om de tre kulturer og gå på opdagelse i adskillige udstillinger. Du kan også tilmelde dig workshops i kulturhuset, hvor du bl.a. kan være med til at udsmykke en havkajak.

aktiviteter på Odense Havn
Nordatlantisk Hus. Foto fra Nordatlantisk Hus’ hjemmeside.

Munkebo Brewery

I et af de gamle pakhuse på Odense Havn ligger Munkebo Brewery. Her bliver der fremstillet øl i store mængder. Tidligere har de sågar budt på brewpub til de ølinteresserede med mulighed for en bid mad fra deres urban street food køkken, men for tiden fokuseres der på ginproduktion. Tag i stedet til Munke Brewery og prøv en smagsprøve fra destilleriet eller køb deres øl med på flaske.

GoBoat kommer til Odense

I Danmark er GoBoat er et eksisterende koncept i København og Aalborg, og inden længe kommer det også til Odense. GoBoat har til formål at gøre sejlads mere tilgængeligt for den gængse dansker på en særdeles bæredygtig måde. Inventar i bådene er lavet af bæredygtigt træ, og motorerne er både eldrevne og oplades af solceller. Ønsker du socialt samvær på havet, kan du invitere familie og venner på picnic på en af GoBoat bådene, som alle er udstyret med picnincbord.

Sportsbaner på Odense Havn

Odense Havn rummer adskillige sportsbaner foruden Foldboldfabrikken og Padelboxen. Heriblandt kan minigolf, beachvolley, pétanque, parkour og crossfit nævnes.

Tivoli hen over sommeren

Om sommeren bliver Byens Ø forvandlet til Børnenes Ø – et sted for barnlige sjæle hver onsdag og torsdag. I disse dage opsættes en lang række aktiviteter for børn. F.eks. vil Nordisk Tivoli Park være til stede, som bl.a. tilbyder pariserhjul, karruseller og radiobiler. Derudover kan du også lege vandkamp, spille klodsmajor med forstørrede klodser, deltage i graffiti workshops og meget mere.

Det største loppemarked i Odense

Odense Havn danner hvert år ramme for det største loppemarked i byen, som foregår hver søndag fra marts til oktober. Det er et udendørs loppemarked, hvor du har mulighed for at leje en stand for 150 kr. Dog skal du være opmærksom på, at du selv skal medbringe dit eget bord. Både bord og tøjstativ lejes for henholdsvis 50 kr. og 100 kr.

aktiviteter på Odense Havn
Loppemarked på Odense Havn. Foto fra Visit Odenses hjemmeside.

Havnekulturfestival

Hvert år den sidste weekend i maj måned, bliver der afholdt en festival på Odense Havn – en festival hvor kultur er omdrejningspunktet. I løbet af festivalen afholdes en række forskellige aktiviteter for både børn og voksne.

aktiviteter på Odense Havn
Havnekulturfestival, Odense Havn. Foto fra Visit Odenses hjemmeside.

Palmestrand

Tro det eller ej, men på en god sommerdag, har du mulighed for at slænge dig på stranden under palmerne på Odense Havn. Imens du ligger og nyder solens stråler, kan du samtidig nyde en drink eller anden forfriskning fra Fodboldfabrikkens bar.

I samme kategori

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
Sportsbarer i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides