Guide: 12 ting du bare ikke må gå glip af på Odense Havn

Odense Havn har igennem 150 år fungeret som industrihavn. I dag er området forvandlet til et sandt kultursted i byen – en bydel for sig, der er under rivende udvikling. En række lejlighedskomplekser er blevet opført, flere og flere restauranter kommer til, og så er der et hav af forskellige aktiviteter for både store og små.

Hvis du mangler inspiration til, hvad du kan foretage dig sammen med familien, enten som lokal eller besøgende i byen, kan du roligt skrive Odense Havn eller ”Byens Ø” på listen, over ting du skal prøve. Læs med her hvor vi har lavet en oversigt over de mest spændende oplevelser, du ikke må gå glip af.

1. Havnebadet – Tag en dukkert i poolen

Odense Havn
Odense Havnebad. Foto fra Visit Odenses hjemmeside.

Der er efterhånden meget at komme efter på Odense Havn, og en af de oplevelser som både lokale og turister besøger havnen for, er havnebadet. Det er et nyere anlagt havnebad fra 2016 med omklædning, sauna og et bassin, der er delvist opvarmet. Havnebadet er til fri benyttelse med gratis adgang for byens befolkning og besøgende.

2. GoBoat Odense – Tag en sejltur i Odense Havn

Sejle
Foto: Goboat

Prøv en frisk sejltur i odense havn med GoBoat. Her kan du nyde en udflugt med venner og familie i en selvkørende båd, og se Odense fra havet. Her behøver du hverken at have certifikat eller kortekort til båd, så her får du muligheden for, at være kaptajn i egen båd. Her får du mulighed for, selv at bestemme ruten.

Book din tur på deres hjemmeside her. 

3. Hey Lola Strandbar – Lækre kolde drinks som i syden

Foto: Hey Lola

Hey Lola finder du på Odense havn, og er en pop-up og social Club. Den har taget inspiration fra ideen om at side på en Beach club i syden, og tilbyder på samme vis både lækkert mad og kolde drinks. Udover at være et must til solrigedage kan du også være med når de afholder udendørs træningssessions.

 

4. Fodboldfabrikken – Tre lækre indendørs fodboldbaner

Aktiviteter på Odense Havn
Fodboldfabrikken. Foto fra Fodboldfabrikkens Facebook.

På Byens Ø ved Odense Havn ligger Fodboldfabrikken, som tiltrækker mange fodboldinteresserede i byen. Fodboldfabrikken består af 3 indendørs baner, som alle og en enhver kan booke mod betaling. Konceptet hos Fodboldfabrikken foregår således, at når du booker en bane, følger der ligeledes overtrækstrøjer, målmandshandsker og en bold med i lejen, som du får udleveret i receptionen.

5. Padelboxen – Book en padelbane

Padel tennis på Odense Havn
Padelboxen. Foto fra Padelboxens Facebook.

Èn af de mest frembrusende sportsgrene i Danmark er på nuværende tidspunkt padeltennis, og selvfølgelig tilbydes denne sportsgren også på havnen. Padelboxen er en et indendørscenter med 4 padelbaner som kan lejes mod betaling.

6. Nordatlantisk Hus – Udstillinger fra Grønland, Island & Færøerne

aktiviteter på Odense Havn
Nordatlantisk Hus. Foto fra Nordatlantisk Hus’ hjemmeside.

 

Kulturhuset Nordatlantisk Hus sætter fokus på Grønland, Island og Færøerne. Her er der rig mulighed for at lære om de tre kulturer og gå på opdagelse i adskillige udstillinger. Du kan også tilmelde dig workshops i kulturhuset, hvor du bl.a. kan være med til at udsmykke en havkajak.

7. Crossfit på Byens Ø – Udendørs træning

Foto: Udendørstræning på Byens Ø. Foto: Odenserundt.dk

Hvis du gerne vil nyde det gode vejr, men samtidig få klaret træningen, så er Crossfit på byens ø, måske lige noget, for dig. Her er der bygget Crossfitbaner med blandt andet forskellige længder af stænger, som byder op til træning af dips, pullups eller muscle-ups. Her er der ingen undskyldning for at skippe træningen!

8. Palmestrand – Strand midt i storbyen

Foto: Odense havn

Tro det eller ej, men på en god sommerdag, har du mulighed for at slænge dig på stranden under palmerne på Odense Havn. Selvom du er midt i storbyen, er der ikke længere langt til sand og palmer. Imens du ligger og nyder solens stråler, kan du samtidig nyde en drink eller anden forfriskning fra Fodboldfabrikkens bar.

9. Minigolfklub Putter Team Odense – Spil minigolf i smukke omgivelser

Foto: Minigolfklub Putter Team Odense

Er der en golfspiller gemt i dig, kan du på havnen tag et slag minigolf med venner eller familie på deres lækre udendørsbaner. Her er der plads til fri leg i de udfordrende, 18-hullers bane. Prøv at se, om du kan nå en god score på omkring 70 slag for alle baner.

10.  Dynamo Workspace – Tid til kreativ udfoldelse

Foto: Micro_Francis Rodor

Dynamo workspace danner ramme for kreativitet og leg i et professionelt og inspirerende miljø. Her kan både danske og internationale nycirkusartister, scenekunstnere og grupper prøve kræfter med at optræde. Stedet har været åbent siden 2017 og afholder hvert år Dynamo circus Festival og gæsteforestiller, artist talks og work in progress visninger.

11. Beachvolleybaner – Udendørsaktiviteten til sommer

Foto: Odense Havn

Hvis du hverken er til minigolf eller fodbold, så kan beachvolley måske friste? På Odense Ø kan du til fri afbenyttelse bruge de to volleyballbaner. Kan man sige nej til det på en lækker solskinsdag?

12 Alfred & Kamilla – Kokkehus med byens bedste placering

Foto: Alfred & Kamilla

Skulle du gå hen og blive sulten, ville du passende kunne svinge forbi restuarenten Alfred & Kamilla, der serverer klassisk lækker mad. Her er der lagt op til hjertevarme, gode minde og smukke omgivelser. Her kan du som virksomhed også afholde møder eller konferencer på en afslappet lokation.

Se mere på deres hjemmeside her. 

I samme kategori

Escape Room i Odense
O's Barbershop
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

O's Barbershop
Escape Room i Odense
Værtshuse i Odense
Stig-Rossen-julekoncert-overblik

Forsiden netop nu

Escape Room i Odense
O's Barbershop
Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides