Guide til byens brune værtshuse: Vores 12 bud på den bedste øl i Odense

Er du træt af fyldte dansegulve, farverige drinks og specialøl, men trænger du alligevel til en aften ude med vennerne, hvor I kan snakke om løst og fast over en omgang Meyer med en kold pilsner i hånden? Så er du kommet til det helt rigtige sted! Vi har nemlig fundet 16 værtshuse i byen som serverer iskolde pilsnere og samtidig tilbyder dig den bedste værtshusstemning!

Læs med her, og se hvor du skal hen næste gang.

Er du mere til vin? så tjek vores vinguide ud her.

1. Tingstedet – Røg og billige bajere

Værtshus guide: Tingstedet
Foto: Tingstedet

På Tingstedet kan du glæde dig til god stemning og muligvis lidt for meget røg – såfremt du ikke er til den slags – men selvfølgelig også super billige bajere. Dette er et fantastisk mødested for mange forskellige typer mennesker og det er helt sikkert et sted du sent vil glemme. Søger du et værtshus hvor definitionen af ”et brunt værtshus” skal forklares – så skal du såmænd bare tage forbi Tingstedet og bruge en aften der. Tingstedet er helt sin egen, og personalet bag baren er med til at gøre oplevelsen mindeværdig.

Adresse: Vestergade 50, 5000 Odense C
Læs mere på Tingstedets Facebookside.

2. Bodegaen – Åbent alle ugens dage

Foto: Bodegaen Odense

Bodegaen i Odense midtby byder på fadøl i stor stil. Du har både mulighed for at sidde udenfor, hvor der er stablet op med varmelamper, tæpper og borde og bænke sæt. Indenfor langes der øl, shots og drinks over disken i stor stil. Prøv deres populære koncept `Bamse Tirsdag` hvor du kan købe fri øl-bar for 75 kr. Hvis du mere er til de stærke sager, kan du også prøve `Turbo Torsdag` hvor de stedet for serverer vodka og booster til samme pris.

Adresse: Klingenberg 14, 5000 Odense

Find mere på deres hjemmeside.

3. Corner – Spillemaskiner og musik på jukeboxen

Foto: Corner

På hjørnet af Skibhusvej finder vi Corner. Her er der mørkt og samtidig meget hyggeligt. Du kan finde dine favoritsange på jukeboxen, prøve lykken på en af deres spillemaskiner eller spille billard (kegle). Udsmykningen er klassisk gul og brun kombineret med sjæl og gamle fortællinger i form af gamle prislister og billeder på væggene. Priserne er i bund og stemningen er altid i top.

Adresse: Skibhusvej 74C, 5000 Odense C

Se mere på deres Facebookside.

4. Pub 47 – Bills Pub

Foto: Pub 47 – Bills Pub

Midt i Odense gågade finder vi Pub 47 – Bills Pub. Dette er et skønt værtshus med billige priser, altid gode tilbud og ikke mindst studievenlige priser. Når du træder ind mødes du af en dominerede brun farve kombineret med hvide gardiner i ruderne samt sjov og finurlig vægpynt.

Adresse: Kongensgade 47, 5000 Odense C
Læs mere på Pub 47 – Bills Pubs Facebookside.

5. Vognhjulet – God musik og kolde øl

Foto: Vognhjulet Odense

Du skal besøge Vognhjulet hvis du søger en aften med god musik, kolde øl og en forrygende stemning. Dette er et klassisk værtshus med skøn vægpynt som f.eks. klassiske Storm P.-ølreklamer samt billeder af husets venner fra nær og fjern. Hos Vognhuset mødes venner med lang fælles historie og tilfældige gæster som dropper forbi og nyder en pilsner i en uhøjtidelig atmosfære. Her er det desuden muligt at spille billard – så hvem skal betale den næste omgang? Sommetider kan man også forvente livemusik på stedet.

Adresse: Skibhusvej 115, 5000 Odense C
Læs mere på Vognhjulets Facebookside.

6. Skandsen – Nyborgvejs værtshus

Foto: Skandsen

Dette lille og hyggelige værtshus er beliggende på Nyborgvej – men det gør bestemt ikke noget, at den ikke ligger centralt inde i byen. Hver anden måned kan du forvente livemusik og ellers er der rig mulighed for at rafle, spille billard og snakke med natten lang. Stedet er klassisk bodega-stil, der er altid hyggelige stamgæster og betjeningen (samt øllene) er helt i top alt imens priserne er i bund.

Adresse: Nyborgvej 24, 5000 Odense C
For at læse mere kan du besøge Skandsens Facebookside.

7. Lørups Vinstue – Plads til alle

Foto: Lørups Vinstue

På Lørups i Claus Bergs Gade finder du stilede røde duge, smagfuldt smørrebrød, snaps og kolde øl. Men udover at være et hyggeligt frokoststed, fungerer Lørups også som det perfekte sted før og efter en bytur. Lørups favner bredt og er også venligt for unge mennesker med deres studierabat og billige øl.

Adresse:  Claus Bergs Gade 5B, 5000 Odense

Se mere på deres hjemmeside her.

8. Den Standhaftige Tinsoldat – Klassisk værtshusstil

Foto: Den Standhaftige Tinsoldat

Slutter byturen lidt for tidligt, og gider du ikke gå særlig langt? Så er Den Standhaftige Tinsoldat din redning. Brun og grøn er de dominerende farver på dette værtshus, væggene er pyntet med b.la. gamle billeder og stedet går klart under den generelle definition af et rigtigt brunt værtshus. Derudover har de spillemaskiner, dansegulv og en masse terninger så I kan spille om sidste (eller næste) omgang.

Adresse: Frue Kirkestræde 3, 5000 Odense C

Se mere på deres Facebookside.

9. Slotskroen – Livemusik hver fredag

Foto: Slotskroen

Centralt placeret i Odense finder vi Slotskroen. Hver fredag inviteres der til livemusik – og der er selvfølgelig altid gratis entre. Derudover har de et bredt udvalg af spiritus, dart, brætspil og raflebægere samt plads til intet mindre end 116 personer. Dette er Odenses ældste værtshus – det er et sted du absolut må besøge.

Adresse: Nørregade 54, 5000 Odense C
Følg med på Slotskroens Facebookside.

 

10. Ungarsk Vinstue

Foto: Andrea Hald

Hvis ikke du allerede nu kender Ungarsk Vinstue, er det en klar anbefaling værdig. De langer kolde øl over disken i deres klassiske værtshus stemning med deres gule vægge der er dekoreret med kunst. Du kan også nyde de kolde øl udenfor, i deres hyggelige gård. Kom forbi til god stemning og livemusik.

Adresse: Bredstedgade 2, Odense, Denmark.

Besøg deres facebookside her. 

 

11. Restaurant Taarnet

Foto: Restaurant Taarnet

Restaurant Taarnet byder dig indenfor til et brunt værtshus – når det er bedst. Her har du desuden mulighed for at spille billard og dart imens du får skænket kolde bajere. For nyligt har de tilbygget en ny terasse, der gør det muligt at sidde udenfor når vejret er godt. En god fordel er, at du heller ikke skal rende så langt, når du bliver sulten, da du også kan bestille retter med lækker dansk mad.

Find facebooksiden her. 

Adresse: Rugårdsvej 60, 5000 Odense.

 

12. Westend – Nye ejere, men samme sjæl

Foto: Westland.

Vinstuen Westend har et stort udvalg af specialøl til at slukke tørsten og selvom de for nylig har fået nye ejere, så har de bevaret den gamle brune værtshus-charme. Stedet er samlingspunktet for både unge og gamle generationer, der mødes til god stemning og øl. Udover lækre øl, kan du i vinstuen Westland også spille turneringer i dart og billiard.

Adresse: Vesterbro 72, 5000 Odense.

 

I samme kategori

265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Koncerter i Den Fynske Landsby
Hvor skal man spise i Odense?
Natklubber i Odense
Genbrugshallerne-1

Forsiden netop nu

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides