Vores guide til sommerferieaktiviteter for børn i Odense

Snart er sommerferien over os, og det betyder mange ugers ferie sammen med familien. Vi har i denne guide lavet et overblik over aktiviteter henover sommeren i Odense for de mindste. Der er både noget for de helt små og lidt større – og noget for hele familien. Læs med her, og få inspiration til, hvad nogle af sommerferiedagene kan bruges på i vores skønne Odense.

Når I alligevel er på tur i Odense synes vi, at I skal kigge forbi nogle af byens isbutikker. Vi har lavet en guide over byens bedste is – og der er nok på listen til, at I kan gøre brug af dén mere end en gang!

Storms Pakhus

Hos Storms Pakhus byder de på mere end blot lækker mad og drikke. I løbet af sommeren har de et hav af aktiviteter for de mindste. Til slut juli og i starten af august præsenterer Storms Pakhus en lang række sjove og underholdende aktiviteter for børn i alle aldre. Her kan man blandt andet glæde sig til at lære at jonglere med fodbold, støvlekast, højdespring, hækkeløb eller cykelforhindringsbane. Du kan læse mere om Storms Pakhus’ events i løbet af sommeren lige her.

Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense C.

Sommerferieaktiviteter for børn i Odense
Foto: Storms Pakhus

Oplev sommeren i Odense ZOO

I løbet af sommeren har Odense ZOO et hav af spændende aktiviteter som hele familien kan deltage i. Her kan man møde nye dyreunger, børnene kan lege på en af de mange legepladser eller man kan gå på udforskning i bøgetræets top. Denne sommer kan man blandt andet også opleve verdens største slange, man kan komme tæt på girafferne, hilse på pingvinerne, besøge dødningehovedabernes ø eller sove i shelters på savannen. Du kan læse mere om aktiviteterne i Odense ZOO henover sommeren lige her.

Hvor: Odense ZOO, Sdr. Boulevard 306, 5000 Odense C.

H.C. Andersen Paraden

I løbet af sommeren kan man opleve H.C. Andersen Paraden på Eventyrslottets scene i Eventyrhaven. Her vil de fremvise forestillingen ”24 små og store skuespillere, 24 eventyr, 24 minutter = en ægte Odense-oplevelse”. Arrangementet er gratis og foregår mandag – lørdag klokken 11.00 og klokken 13.00 i uge 26 – 31. Læs mere her.

Hvor: Eventyrslottets scene i Eventyrhaven.

Sommerferieaktiviteter for børn i Odense
H.C. Andersen Paraden i Eventyrhaven. Foto: Visit Odense

Odins Odense

Her kan man opleve hvordan livet i Danmark var da jernalderen blev til vikingetiden. Man kan opleve en levende fortid i en landsby som viser tiden fra cirka 500 f.Kr. til omkring 1100 e.Kr. I løbet af sommeren er det muligt at deltage i enkelte aktiviteter men ellers er stedet også en stor og hyggelig oplevelse i sig selv. Her kan man forventeligt bruge mange timer. Læs mere i eventkalderen lige her.

Hvor: Store Klaus 40, 5270 Odense N.

Danmarks Jernbanemuseum

På Danmarks Jernbanemuseum i Odense kan man finde oplevelser for alle aldre. Her er det muligt at lege, blive fascineret af jernbanehistorien i det store museum, oplev forskellige aktiviteter, togudstillinger og store legepladser. Hver dag henover sommeren kan man blandt andet glæde sig til at køre i minitog, opleve jernbanen i børnehøjde eller komme ind i et ikonisk rødt lyntog. Læs mere om alle aktiviteterne hos Danmarks Jernbanemuseum her.

Hvor: Dannebrosgade 24, 5000 Odense C.

Sommerferieaktiviteter for børn i Odense
Minitoget hos Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Foto: Visit Odense

Frilandsmuseum i Den Fynske Landsby

I det fynske frilandsmuseum, beliggende i Den Fynske Landsby, kan man rejse tilbage i tiden når man kan opleve landsbyhuse og gårde fra både det 18. og 19. århundrede.

Man vil blive mødt af et komplet landsbymiljø kendetegnet med bindingsbygningsværker, husdyr, en landsbygade og en landsbydam. Derudover kan man se genstande fra 1850’erne således at man kan komme i den helt rigtige stemning. I løbet af sommeren kan man desuden komme i sommerskole – en dag i skole i 1800-tallet, opleve bondeidyl og bæredygtighed samt hestevognskørsel. Læs mere om aktiviteterne lige her.

Hvor: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S.

Jumping Fun – Danmarks sjoveste trampolinpark

Dette sted tilbyder aktiviteter i form af fri hop, holdtræning og events på en helt ny måde. Hos Jumping Fun finder du vandrette og skrå trampoliner, skumgrave, jumptårn, dodgeball, parkour, slamdunk og meget mere. Der er rig mulighed for bevægelse, leg og udfordring. Det er super sjovt for hele familien! Læs mere om stedet her.

Hvor: Edisonvej 9-11, 5000 Odense C.

Sommerferieaktiviteter for børn i Odense
Jumping fun i Odense. Foto: Jumping Fun

GoMonkey – Danmarks sjoveste klatrepark

Hos GoMonkey elsker de klatring, sus i maven, udspring, lange svævebaner og at ”bounce” samt løbe og lege. Der er virkelig noget for alle her – og det foregår sågar ude i den skønne natur. Når man besøger denne klatrepark får man mulighed for at udforske skoven på en helt ny og aktiv måde. Læs mere om GoMonkey her.

Hvor: Stærmosevej 57, 5230 Odense M.

Leos Legeland

I Leos Legeland inviteres der til eventyr hver eneste dag – og her er med sikkerhed noget for alle! Der er klatrestativer, boldgrave, trampoliner, cykler, boldkanoner og rutsjebaner. Leos Legeland er Nordens største og mest besøge legelandskæde, og konceptet er bygget på leg, underholdning og bevægelse for hele familien – selvfølgelig med sikkerhed, renlighed og service i centrum.

Hvor: Petersmindevej 1E, 5000 Odense C.

Sommerferieaktiviteter for børn i Odense
Leos Legeland i Odense. Foto: Leos Legeland

Legepladser i Odense

Mangler I noget at lave en eftermiddag kan vi anbefale jer at besøge nogle af Odense centrums sjove og underholdende legepladser. I denne guide har vi listet 13 forskellige legepladser op. Der er noget for de helt små børn og lidt større børn.

H.C. Andersens Hus

I løbet af sommeren vil vi anbefale jer at besøge det nye H.C. Andersens Hus. Dette hus kommer til at rumme en enestående samling på over 32.000 genstande. Alt dette vil tilsammen danne et helt liv – og ikke mindst livsværk. Det bliver en helt og aldeles ny måde at fremstile H.C. Andersen på. I dette hus vil der være fokus på at eventyrene bliver fortalt, formidlet og præsenteret.

Som hus, museum og oplevelsesattraktion dykkes der ned i H.C. Andersens forundring, fantasi og eventyroplevelser. Fokus på dette museum er H.C. Andersen og hans litterære univers. Her lover vi at man kan bruge en del timer inde! Læs mere om stedet lige her.

Hvor: H.C. Andersen Haven 1, 5000 Odense C

OL i Odense – 100 gratis sommerferieaktiviteter

I løbet af skolernes sommerferie er det muligt for børnene at deltage i over 100 forskellige sommerferieaktiviteter som b.la. OL som varer over flere dage, madlavning, en tur til Rømø, malerskole eller TikTok liveshow. Læs mere om det hele lige her.

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides