Privatlivspolitik
Samfund & steder

Odense som kulturby: Den store guide til Odense Bys Museer

Tænker du nogensinde på, hvordan Odense er blevet til den by, det er? Og er du interesseret i Odense og Fyns historie? Måske du er fascineret af eventyr, arkæologi, musik eller noget...

Staycation i Odense: Stor guide til sommer og sol i egen by

Odense: Her kan du holde Sankt Hans aften i 2022

20 fede aktiviteter til polterabend i Odense

Stige Ø – en naturskøn perle i Odense

Hvad kan du opleve ved Hollufgård? Find ud af det lige her!

Her kan du spille minigolf i Odense

Er du en ægte vandhund? Se vores oversigt over svømmehaller i Odense

Arkitektoniske bygninger i Odense

Odense gemmer både på charmerende gader og smuk natur. Få inspiration til at besøge de mange skønne steder byen gemmer på.

-||-

Den gamle Bydel

I Odense kan du finde mange flotte, gamle gader og bygninger. Især Den Gamle Bydel består primært af charmerende bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Tag på tur i kvarteret og nyd udsigten af fornemme gamle købmandsgårde og sågar fattiggårde, samt gårspladser.

Fra sommer til efterår pryder farverige stokroser Den Gamle Bydel og især den smukke Paaskegade, der ender ud i Odense Å sti, er et særligt syn. Det er også i denne bydel, du finder H. C. Andersens barndomshjem, og hvor Det Ny H. C. Andersens Hus netop er under opførelse.
Læs mere om Odenses hyggeligste bebyggede områder.

Odense Havn

Selvom havnen blev opført i 1803, blev området først rigtig forbundet, med resten af byen, igen efter en nystrategi blev til i 2015. Nu er Odense Havn et moderne pust med spændende boliger og arkitektur, rekreative områder, sportsbaner af forskellig slags og havnebad, kulturelle arrangementer og spisesteder samt nærhed til både det populære Storms Pakhus og Odense centrum.
Tag på opdagelse på Odense Havn, der byder på noget for en hver smag! Læs også vores artikel: Gå ikke glip af disse oplevelser på Odense Havn

Odense Zoo

Tæt på centrum og i smukke naturomgivelser finder du Odense Zoo. Man kan komme ind i den zologiske have fra Søndre Boulevard og via Odense Å Sti. Oplev vilde dyr fra hele verden helt tæt på, når i bevæger jer gennem de forskellige verdenshjørner.

Det er en oplevelse værd for hele familien, med havens mange forskellige muligheder. Besøg det kolde antarktis, se dyrene live trænet, nyd en is og slå vejen forbi den store legeplads - det er helt sikkert et hit hos de små. 

Shopping

Shoppingmuligheder er der rigeligt af i Odense. Få sekunder fra Odense Banegårscenter finder du City Odense, der er en fælles betegnelse for gågaderne Vestergade og Kongensgade, samt dertilliggende gader og stræder., hvor du finder mere end 250 butikker, restauranter og kulturelle tilbud. Du kan finde mange forskellige butikker, der med sikkerhed vil pirre din shoppinglyst. 

I det sydøstlige Odense finder du shoppingcentret Rosengårdcentret. Herinde finder du 156 butikker og spisesteder, men også biografen Cinemaxx, et fitness center og udenomliggende butikskæder som Fætter BR eller Elgiganten.

Mangler du inspiration om brunch muligheder til shoppe turen, så læs vores Guide til brunch i Odense.