Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Arkitektoniske bygninger i Odense

Der er intet som at gå rundt i byen og se på de smukke og skønne bygninger der findes. I denne guide har vi fundet 8 arkitektoniske bygninger i Odense som vi synes er værd at tage forbi. Vi håber, at du vil få nogle skønne timer til at gå med at komme rundt i byen – måske du kommer hen til steder du ikke før har været.

Kan du lide at gå på opdagelse i Odense? Så læs vores artikel om skjulte perler i byen – måske her også er steder du ikke kender til.

Odense Slot

Dette slot er bygget på et gammelt kloster, og nogle af bygningsværkets materialer stammer fra Nyborg Slot. Slottet har været igennem et par renoveringer men alt sammen med hensyntagen til kulturarven. Slottet er beliggende i Konges Have, og er i dig selv meget smuk og udstråler prestige. I dag danner slottet ramme om arbejdsplads for 200 kommunale medarbejdere.

Hvor: Nørregade 36, 5000 Odense C.

Arkitektoniske bygninger i Odense
Odense Slot i Kongens Have. Foto: Visit Odense

Fattigskolen

Ved Paaskestræde og Adelgade ligger den gamle Fattigskole – den skole, hvor Odenses H.C. Andersen også har gået. Bygningen blev opført i 1570 i en typisk renæssancestil med stokværk fremspring og rosetudskæringer. Fattigskolen består af to sammenlagte købmandsgårde, og bygningens udseende emmer af historie og gamle dage.

Hvor: Paaskestræde 3, 5000 Odense C.

Arkitektoniske bygninger i Odense
Fattigskolen. Foto: Visit Odense

Odense Rådhus

På Flakhaven finder vi en af Odenses flotteste bygninger både ude og inde – nemlig Odense Rådhus. Bygningen blev opført i 1880’erne, og er italiensk-gotisk inspireret. Det er en smuk og inspirerende bygning med mange smukke detaljer. Rådhuset indeholder mange arkitekttegnede detaljer af Helweg-Møller – alt lige fra beslag til dørhængsler, håndtag og lamper.

Hvor: Flakhaven 2, 5000 Odense C.

Arkitektoniske bygninger i Odense
Odense Rådhus. Foto: Visit Odense

Kramboden

Kramboden holder til en i fredet købmandsgård fra cirka 1500-tallet. Tidligere lå her en rigtig krambod – og nu er den indrettet som dengang, da det var købmandsgårdens ansigt udadtil. Bygningen er bevaret i den gamle stil og emmer af historie og gamle dage. Det er en charmerende bygning, og oplevelsen er ligeså fantastisk når man går på oplevelse inde i Kramboden for at gøre en god handel.

Hvor: Nedergade 24, 5000 Odense C.

Arkitektoniske bygninger i Odense
Kramboden i Nedergade. Foto: Kramboden.

Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet

Besøger man Syddansk Universitet kan man være heldig at se en storslået og smuk arkitektonisk bygning som danner rammerne for Det Tekniske Fakultet.

Bygningen er omsluttet af en ydre skærm som skygger dens transparente volumen. Derudover er den lavet af præfabrikerede paneler af hvid CRC beton som har cirkulære åbninger. Ved første øjekast kan bygningen godt se lidt sjov ud – og tilmed ligne en ost med de store cirkulære åbninger. Derfor kendes bygningen også som ’ostebygningen’ blandt de studerende på Syddansk Universitet.

Hvor: Campusvej 55, 5230 Odense M.

Arkitektoniske bygninger i Odense
Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Foto: Syddansk Universitet

Sankt Knuds Kirke

Denne kirke er et flot eksempel på romansk byggestil – og er i særdeleshed veludført på trods af at byggeriet af kirken spændte over 200 år. Den er placeret således at den kan ses fra alle store indfaldsveje i til Odense i øst- og vestgående retning. Mange vil kalde denne bygning for et rigtigt varetegn! Bygningen er smuk at se på og samtidig er den fyldt med fine detaljer. Dette er desuden også et af Odenses højeste bygningsværker.

Hvor: Klosterbakken 2, 5000 Odense C.

Arkitektoniske bygninger i Odense
Sankt Knuds Kirke. Foto: Odense Domkirke

HF & VUC Odense

Beliggende i Nørrebrokvarteret finder vi HF & VUC i Odense. Denne bygning er både storslået, stilren og virkelig smuk på en og samme tid. Det er H. Skjøde Knudsen A/S som står bag denne bygning, og den er med til at fortælle historien om tranformationen fra Odenses bynære havne- og industriarealer, fordi bygningen løfter og peger på kvaliteterne i sine omgivelser. Om aftenen lyser bygningen op i forskellige farver. Et besøg værd både i dag- og aftentimerne.

Hvor: Kottesgade 6, 5000 Odense C.

Arkitektoniske bygninger i Odense
HF & VUC Fyn. Foto: Henry Jensen A/S.

Det Nye H.C. Andersen Hus

Næste uge åbner det Nye H.C. Andersen Hus og her har vi med sikkerhed smuk og fantastisk arkitektur i vente. Allerede inden man når hen til bygningsværket vil man blive nødt af en en oplevelseshave med buede hække i forskellige højder, buske, træer og blomster.

Udstillingen vil befinde sig under jorden, og over den vil lette strukturer af glas og træ skyde op, inspireret af dansk bindingsværkstradition og med beplantet tag. Ligesom eventyrene af den store digter slører museet linjerne mellem fantasi og virkelighed. Fra virkelighedens have stiger man således ned i en fantasiverden i museets underjordiske etage. Det er som at være en del af et eventyr når man skal iagttage det omkringliggende ved det nye H.C. Andersens Hus – og ikke mindst huset.

Hvor: H.C. Andersen Haven 1, 5000 Odense C.

Arkitektoniske bygninger i Odense
Grafisk illusion af H.C. Andersens Hus og omgivelser. Foto: www.mynewsdesk.com

I samme kategori

Nyt hotel i Odense
Studieliv
Tidens Samling
Frisør Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Bryllupslokationer Fyn
Kreamarked Vintapperstræde
GoMonkey Odense
Brunch i Odense

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail