Tandprotese: Få smilet tilbage

Dette indhold er sponsoreret

Ens smil kan for mange betyde rigtig meget. Der kan dog være mange grunde til, at dine hvide perlerækker er mangelfulde. Er der langt fra tand til tand, fordi du har mistet en eller flere af dine tænder, og drømmer du om et fuldendt smil igen? Så kan du i denne artikel læse om løsningen med en tandprotese.

Hvad er en tandprotese?

Du kender det måske også som et gebis eller kunstige tænder. Tandproteser er kunstige tænder, som kan påsættes der, hvor dine egne er faldet ud. Nogle egner sig godt til dig, som mangler alle tænder, og dig, som mangler nogle stykker eller en enkelt.

De kan typisk laves rimeligt naturtro, så de ikke skiller sig så meget ud fra dine øvrige tænder.

Tandproteser er praktiske i den form, at de er aftagelige, hvilket gør det nemmere for dig at rense dem og holde dem rene. Det kan være med til at holde et sundt miljø i din mund.

Forskellige varianter af tandproteser

Der er flere typer at vælge imellem: Nogle kan erstatte en eller flere tænder, mens andre kan give dig hele smilet tilbage, hvis du mangler alle tænder i munden. Det betyder, at du og tandlægen kan finde frem til den protese, som passer til dig og dit behov.

De forskellige protesetyper er:

  • • En helprotese, som er en hel tandrække, der kan sidde øverst eller nederst i din mund via et vakuum. Det kan være en god løsning, hvis alle dine tænder er faldet ud, eller dine tilbageværende tænder er i så dårlig stand, at det er bedre, de bliver trukket ud.
  • • En delprotese, som erstatter nogle af dine tænder. Her støtter protesen via små bøjler på dine tænder.
  • • En fastsiddende tandprotese, som også kaldes en tryklåsprotese. Denne protesetype kræver en mindre operation, hvor den sættes fast på små tryklåse.

Uanset hvor mange tænder du mangler, kan der altså være god hjælp at hente.

Få hjælp til proteser hos en klinik

Har du lyst til at springe ud i at fuldende dit smil, kan du kontakte en tandklinik. Nogle tandklinikker specialiserer sig netop indenfor tandproteser. Der ligger også én nær dig. Tandprotesehuset i Odense ligger på Wichmandsgade 5D.

Når du skal vælge en klinik, som skal hjælpe dig med proteserne, kan det være en god idé at sammenligne forskellige steder, så du får dækket dit behov. Det kan f.eks. være, at du søger lokalt, en bestemt type tandprotese eller på pris.

Derudover kender du måske andre, som har haft samme problem som dig og har fået hjælp til tandproteser på en klinik, de kan anbefale dig. På den måde kan du få input til, hvordan deres oplevelse har været, og hvilket resultat de er kommet ud med. Det kan være en god hjælp til at finde frem til den rette klinik.

Er du altså på jagt efter flere tænder til munden, så er det bare med at række ud efter hjælp. Så er der intet, der forhindrer dig i at vise dem frem.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Nye spisesteder i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides