Vælg den rigtige pladespiller til dit behov

Vinyler og pladespillere har vundet rigtig meget frem de seneste år. Folk har både fundet det bedste frem fra gemmerne og salget af nytrykte vinyler har fået et kæmpe boost.

Det betyder også, at i flere og flere hjem finder du nu pladespillere. Det, måske, flotteste “møbel” du kan have i hjemmet og de fås i rigtig mange forskellige former, typer og meget mere og nu vil jeg prøve at gøre dig lidt klogere på, hvordan du finder den rigtige til dit behov. 

 

Retro pladespiller

Rigtig mange der enten starter op med en pladespiller eller genvinder lysten til at lytte til sine gamle plader, starter med en retropladespiller. Her får du nemlig både muligheden for at afspiller vinyler og en indbygget højtaler.

Det betyder altså at det bliver en kompakt enhed, hvor du ikke skal have pladespiller forstærker og forskellige kabler til at fylde alt for meget. Det skal dog siges, at naturligvis vil en højtaler i en kompakt enhed ikke være lige så god som et sæt reol- eller hi-fi højtalere. Du får dog stadig lyd ud af den, i form af dine vinyler, som ofte er målet i sig selv.

Retro pladespillerne kommer også ofte i super fede designs, som gør den endnu mere eftertragtede i stuen, sommerhuset eller et helt trejde sted.

 

DJ pladespiller

Mange DJs bruger stadig klassiske pladespillere til at spille shows fra, da rigtig meget af DJ-faget er forbundet med pladspillere og specielt scratching.

Den helt store forskel på dedikeret DJ pladespillere er, at den er lavet til at kunne scratche på og til at kunne spille shows med. Udover de to ting, minder de rigtig meget om alle andre pladespillere.

De er ofte en smule mere klodset og ikke lige så elegante som mange hi-fi pladespillere, men det er naturligvis en smagssag. 

 

Hi-Fi pladespillere

Den mest klassike type pladespiller du finder ude i stuerne er en hi-fi pladespiller. De kommer uden højtalere, så du skal købe enten et sæt med højtalere, eller udvælge højtalere som du gerne vil have til din pladespiller.

Der findes utrolig mange hi-fi pladespillere og det kan være en jungle at finde ud af. De vigtigste ting du skal være obs på er; pickuppen, tilkoblinger (inputs og outputs), indbygget eller ikke-indbygget forstærker og selvfølgelig hvordan flot den er.

Rigtig mange vil også gerne have muligheden for bluetooth, men det foregår oftest via højtaleren, så det behøver du ikke kigge efter på pladespilleren.

Jeg anbefaler de fleste at gå med en hi-fi pladespiller med indbygget forstærker, da det i sidste ende er det de fleste ønsker, så du undgår at skulle købe en forstærker og have den stående også. 

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

c4_f_web-1140x760-1
Odense-Ra-dhus
Hvor skal man spise i Odense?

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides