På tur uden at tage pungen med? Udforsk 16 gratis oplevelser i Odense

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at tage hele familien med på tur til alle Odenses skønne seværdigheder. Heldigvis er der også mange gratis oplevelser at udforske i Odense, som kun venter på at blive opdaget.

Vi guider dig til en tur rundt i Odense, hvor du ikke behøver tage pungen med, men blot kan opleve byen kvit og frit.

Så hvorfor ikke allerede udforske mulighederne på din næste fridag?

God tur rundt i Odense til de mange gratis oplevelser!

Læs også: Skønne seværdigheder i Odense: Her er 22 attraktioner, du skal opleve i byen

1. Området omkring H.C. Andersens Hus – Smukke bindingsværkshuse og brostensbelagte gader

I Odense må du bestemt ikke snyde dig selv for en oplevelse, hvor du snuser rundt i gaderne omkring H.C. Andersens fødehjem og ser de smukke autentiske bindingsværkshuse og hyggelige brostensbelagte der. Det er et af de hyggeligste kvarterer i Odense, som du kan opleve.

Selvom selve museet koster penge at komme ind på, er der masser at tage sig til i det hyggelige område omkring H.C. Anders Hus. Museet fletter sig sammen med en magisk have, som er opført på smukkeste vis, hvor du kan begive dig rundt og støde på nye oplevelser, for hvert skridt du tager i de skønne omgivelser.

Seværdigheder i Odense
Foto: H.C. Andersens Hus

2. Munke Mose & Kunstbygningen Filosoffen – Et grønt åndehul med kunst i midten af Odense

Munke Mose er et fristed for de fleste odenseanere. Her er store skønne græsarealer, hvor du kan nyde udsigten over Odense Å.  Du kan også slå dig ned på Saabyes Stryg. En fisketrappe til glæde for parkens gæster og fiskelivet i åen. Om sommeren vil du med garanti møde masser af mennesker, der slænger sig på tæpper i græsset eller hygger sig på anden vis.

Fra Munke Mose kan du se det store glasparti, der hører til Kunstbygningen Filosoffen. Her kan du gå på opdagelse i kunstudstillinger, men der afholdes også ferniseringer, kunstquizzer og kunstforedrag. Filosoffen er et kreativt mødested for billedkunst, industrielt design og udvikling.

Seværdigheder i Odense
Foto: VisitOdense

3. Gå i H.C. Andersens fodspor – Bliv klogere på den berømte forfatter

Mange af de bygninger og steder, der havde betydning for H.C. Andersen i Odense kan du stadig se. Følg i vores berømte forfatters fodspor – helt bogstaveligt, der er fodspor langs hele ruten – og se de mest interessante steder med tilknytning til Odenses – måske – mest kendte bysbarn.

Ruten er knap 2,5 km lang og du finder den her.

Gratis oplevelser i Odense
Foto: VisitOdense

4. Brandts Klædefabrik – En kunstnerisk byoplevelse i Odense

En af de større seværdigheder i Odense er Brandts Klædefabrik, som er en lille by i byen, der emmer af atmosfære og autencitet.

Gå forbi området, hvis du alligevel er en tur i gågaden, blot for at opleve stemningen og få følelsen af at træde ind i helt ny by midt i Odense

Det historiske bygningskompleks plejede at være en klædefabrik, og derfor er omgivelserne et besøg værd.

Seværdigheder i Odense
Foto: Brandts Klædefabrik

5. Eventyrhaven (H.C. Andersen Haven) – Smuk park i hjertet af Odense

Odense er fyldt med grønne områder, hvor du på en dejlig sommerdag kan medbringe dit eget tæppe og slå dig ned, mens du nyder varmen fra solens stråler og tager en pause fra byens stress og jag.

I H.C. Andersen Haven finder du ligeledes store blomsterbede, der er en fryd for øjet, og strømmende vand fra Odense Å, der løber gennem haven.

Stedet er perfekt til en dag i roligt tempo, hvor du selv tager madkurven med og nyder den i de skønne omgivelser.

Seværdigheder i Odense
Foto: VisitOdense

6. Odense Havn – En autentisk kulturoplevelse

Slå et smut forbi havnen i Odense og oplev det spændende område med det nye spirende kulturliv, der er opstået. Men selvom området er nyt, trækker det stadig tråde til fortiden. Havnen blev anlagt helt tilbage i starten af 1800-tallet!

På havnen er der en række forskellige oplevelser som f.eks. havnebadet, loppemarked i sommersæsonen, Odense Glasværk, festivaler og spændende sportsfaciliteter.

Gratis oplevelser i Odense
Odense Havnebad. Foto: VisitOdense

7. Odense Domkirke – Skt. Knuds Kirke byder på århundreders historie

Odense Domkirke er en historisk seværdighed og bestemt et besøg værd. Kirken stammer fra 1300-tallet og er opkaldt efter Knud den Hellige, der blev myrdet i en nærliggende kirke tilbage i 1089. Faktisk kan man også se hans skelet i domkirken.

Den arkitektoniske bygning er ikke bare smuk, men også anset for at være en af Danmarks flotteste gotiske bygningsværker, og kirkens historie afspejles i arkitekturen: klostertiden, den katolske tid, reformationen, barokken, nyere og nyeste tid.

I kirken er der spor af gravsteder for konger, adelige, gejstlige og borgere.

Seværdigheder i Odense
Foto: Odense Domkirke

8. Eventyrskulpturerne – Figurer fra H.C. Andersens eventyr

Rundt omkring i Odenses centrum kan du finde forskellige statuer af H.C. Andersen og figurer fra hans eventyr komme til live. I parker, på vandet og på gader og stræder møder man skulpturer af forskellige kunstnere, der alle har ladet sig inspirere af forfatterens eventyr.

Læs mere her, hvis du vil vide, hvor skulpturerne gemmer sig henne.

Seværdigheder i Odense
Foto: VisitOdense

9. Fyns Grafiske Værksted – Kunst med glæde og liv

Fyns Grafiske Værksted har alle dage været en magnet for nysgerrige og grafik-interesserede mennesker. Her ved de, at grafik er magisk, og de forsøger alle på skift at mestre denne magi. Desuden skaber kunst glæde og liv.

Fyns Grafiske Værksted råder over to værksteder i to etager og en Grafik-Butik “Grafikken” ligeledes i to etager.  Her sælges håndtrykt grafik til priser fra 100 kr. til 25.000 kr. Der er mapper du kan bladre i, grafik på væggene og mængder af indrammet grafik – lige til at tage med hjem.

Værkstedet er nemt at finde: Lige overfor H.C. Andersens fødehjem i Hans Jensens Stræde. Der er gratis adgang til udstillingerne.

Gratis oplevelser i Odense
Foto: Fyns Grafiske Værksted

10. Stige Ø – Naturlig oase tæt på Odense

Tager du videre ud forbi Odense Havn finder du et afslappende område med gode muligheder for aktiv udfoldelse.

Stige Ø er indrettet på en tidligere losseplads mellem Odense Kanal og Odense Fjord og er en genfødt som en naturlig oase og et aktivitetsområde med flere udsigtsposter.

Der er også gode muligheder for lystfiskeri, og der findes en spændende vandrerute. Du kan endda leje øens shelters og opleve området by night, som kan lyses op af bålområdet, der frit kan benyttes.

Gratis oplevelser i Odense
Shelterplads på Stige Ø. Foto: Stige Ø

11. Galleri Galschiøt – Kunstgalleri, atelier og skulpturpark

Besøg Jens Galschiøt, som har et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. På det 8.000 m2 store område kan man opleve et helt unikt univers. Stedet bugner af skulpturer og aktiviteter, der rækker ud i alle afkroge af verden fra Mexico, Kina og Europa til Kenya.

Der er løbende kunstudstillinger både i parken og galleriet, der også indeholder en butik med skulpturer og smykker. På værkstedet arbejder Galschiøt sammen med sine mange medarbejdere med at modellere sine værker, fra de mindste smykker og op til 8 meter høje skulpturer, der bliver støbt på stedets eget bronzestøberi.

Galleri Galschiøt tilbyder også sine faciliteter til konferencer, møder, seminarer og andre arran­gementer, der fortjener en anderledes og utraditionel rustik ramme.

Gratis oplevelser i Odense
Foto: Jens Galschøit

12. Kulturbotanisk Have – Parken med sit helt eget særpræg

Af de mange udendørs seværdigheder byen byder på, er Kulturbotanisk Have bestemt et besøg værd.

Parken har sit helt eget særpræg med en flersidig funktion. Den kan benyttes både som almindeligt grønt område, inspirationshave for haveelskere og som undervisningssted for skoler og børnehaver.

På en dag uden pung rundt i Odense bør du klart slå et smut forbi og se de mange spændende planter.

Seværdigheder i Odense
Foto: VisitOdense

13. Tag med vægteren på aftentur – Lær Odense at kende by night

Hver aften i juli og august (undtagen søndag) byder Odenses nattevægtere på en gåtur gennem Odenses gamle gader og stræder. Fra vikinger til digtere og kongelige, alle har de historier og anekdoter, som vægterne kender og fortæller om.

Mød op ved Den Gamle Kro kl. 21.00 fra mandag til lørdag. Turen er ganske gratis.

Onsdag aften afsluttes vægtergangen efter en lille time i H.C. Andersen-kvarteret med en kort Vægterandagt i Vor Frue Kirke.

Foto: Nattevægterne i Odense

14. Fruens Bøge – Et hyggeligt skovområde i Odense

Fruens Bøge er et skovområde syd for Odense. I 1800-tallet tog byens pænere borgerskab på skovture til Fruens Bøge. Området består af et større villakvarter, Skovsøen og Engen. Du bør gøre dig selv den tjeneste at gå en tur rundt om den smukke sø.

Følger man stien fra Odense centrum langs åen kan man opleve over 300 år gamle træer på vej ud til Fruens Bøge.

Seværdigheder i Odense
Skovsøen i Fruens Bøge. Foto: VisitOdense

15. Odense Rådhus – Et arkitektonisk bygningsværk i centrum

Lige overfor Odense Domkirke kan du finde en flot og arkitektonisk bygning: rådhuset.

Du kan få en rundvisning på stedet, få information om bygningens historie og komme bag facaden.

Rådhuspladsen danner også rammen om diverse aktiviteter og begivenheder. Du kan blandt andet opleve, at pladsen bruges i forbindelse med flere af Odenses festivaler.

Og når du alligevel er ved rådhuset, bør du også gå en tur i den hyggelige gågade, der emmer af liv.

Seværdigheder i Odense
Foto: VisitOdense

16. City-busserne – Kom gratis rundt i Odense

Med city-bussen kan du tage en tur rundt i Odense centrum helt gratis og det er en nem måde at komme rundt i city på uden at få trætte fødder. Bussen kører i et ottetal gennem den indre by og kommer forbi hvert stoppested ca. hvert 10. minut. Busserne er nemme at genkende – de er pink, knap så store som de almindelige busser og dekorerede med eventyrfigurer fra H.C. Andersens eventyr.

Foto: VisitOdense

I samme kategori

Natklubber i Odense
Seværdigheder i Odense
Skærmbillede 2023-01-08 kl. 17.05
277555172_483641276606338_6844625175882961090_n-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Nye spisesteder i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides