H.C. Andersen Festivals indtager Odense: Oplev kultur, kunst og musik i hele byen

Traditionen tro er H.C. Andersen Festivals skudt i gang i uge 34. Der kommer et hav af kulturelle arrangementer – så hvis du er til koncerter, gadefest, kunst, dans og ikke mindst festlig stemning, så er der nok at opleve i Odense i denne uge.

Vil du vide mere om, hvad der sker i Odense? Så kig med i Det sker i Odense, hvor vi samler en masse guides og oversigter over events og begivenheder.

Gadefest Tour 2022

Hvis du er til høj musik, vilde fester og konfetti i lange baner, så skal du glæde dig til torsdag den 25. august. Her er H.C. Andersen Festivals og Generator Festivalen gået samme om at stable et brag af en fest på benene.

Gadefest Tour 2022 kan igen i år garanterer en fed afslutning på festen, da den danske dj- og producerduo TooManyLeftHands endnu engang lukker og slukker festen med et brag. Der vil også være en række andre danske kunstnere, som optræder i løbet af aftenen, ligesom du vil kunne teste dine venner i Beer Pong eller deltage i en underholdende Silent Disco.

Det er helt gratis at deltage i festlighederne, og du finder meget mere information om gadefesten her.

Foto: HCA Festivals
Foto: HCA Festivals

Oplev gadekunstnere fra hele verden

En af de helt særlige ting ved H.C. Andersen Festivals er, at gaderne summer af liv og begejstring. Der er højt humor og underholdning, og en af de store årsager til det er de mange gadekunstnere, som indtager Odense i uge 34.

Du vil kunne opleve akrobater, hulahopringsshow, dansere, dukketeater og meget mere i Odenses gader og stræder, når de internationale kunstnere kommer langvejs fra. Chile, Argentina, Italien og Canada er blot nogle af de steder, performerne kommer fra. Derfor er det også en helt særlig stemning, de bringer med sig til Odense.

Tag venner og familie under armen, og bevæg dig rundt i byen, hvor du finder de mange gadekunstnere i løbet af ugen. Særligt Flakhaven og Gråbrødre Plads er et besøg værd, hvis du er på udkig efter de underholdende gadekunstnere.

Gadekunstnerne manoAmano. Foto: HCA Festivals
Gadekunstnerne manoAmano. Foto: HCA Festivals

Mads Langer, Rasmus Seebach og Blæst i Kongens Have

Fredag den 26. august står i popmusikkens tegn. Det er lykkedes H.C. Andersen Festivals at trække hele tre danske topartister til Odense, og du kan opleve dem alle denne aften. Kongens have lægger nemlig scene til de tre koncerter, som følger lige efter hinanden.

Blæst byder aftenen velkommen med deres dansksprogede og anmelderroste popsange. Herefter følger Mads Langer, som med sine mange radio-hits uden tvivl kan få gang i det odenseanske publikum. Til sidst runder Rasmus Seebach af med et spektakulært lys- og lydshow.

Musikken forventes at starte kl. 17.45, men pladsen åbner kl. 16.00. Billetter koster 350 kr. og kan købes her.

Foto: HCA Festivals
Foto: HCA Festivals

Besøg Kunstgaden

Ny Vestergade er i denne uge forvandlet til en smuk Kunstgade, hvor en lang række arrangementer finder sted. Du kan blandt andet opleve multikunstneren Palle Krabbe, som sørger for musik, stemning og fællesskab, når han selv optræder og samtidig er vært for Åben Scene. Ved Åben Scene kommer en masse dygtige digtere, musikere og dansere forbi, og alle er inviteret med til den fest, det uden tvivl bliver.

I Kunstgaden kan du også opleve den hyggelige Kæresteport. Med Munke Mose i baggrunden, kan du få taget nogle skønne billeder i porten, som er beklædt med hæklede og strikkede blomster. Du kan selv tage et strikkekit med hjem, strikke eller hækle en blomst og komme tilbage og få den syet på porten. På den måde udvikler porten sig hele tiden undervejs i festivalugen.

Der er naturligvis også en lang række af boder med mad, drikke, kunst og håndværk, som alle står klar til at sørge for de mange glade festivalgæster, der svinger forbi Kunstgaden – Ny Vestgade.

Kunstgaden. Foto: HCA Festivals
Kunstgaden. Foto: HCA Festivals

HCA Comedy Festival

Som en del af festivalen finder du også HCA Comedy Festival. Både fredag den 26. august og lørdag den 27. august er der HCA Comedy Night og Late Night Comedy Open Mic.

HCA Comedy Night finder sted i Kulturmaskinen, og her kan du opleve nogle af Danmarks mest populære komikere. Lasse Rimmer, Lasse Madsen, Jakob Svendsen og Linda P. er på programmet, og der er garanteret højt humør, sjov og masser af latter.

Late Night Comedy Open Mic afholdes i Studenterhuset Odense, hvor komikerne er i langt mere afslappede rammer. Her er der både nyt og gammelt materiale, og der vil være fjol, latter og leg, når komikerne afprøver deres koncepter foran et oplagt publikum.

Læs mere om HCA Comedy Festival her.

Foto: HCA Comedy Festival Facebook
Foto: HCA Comedy Festival Facebook

Carl Nielsen Festival

Som noget helt nyt i år er Carl Nielsen Festival blevet en del af H.C. Andersen Festival. Derfor afholdes den smukke symfoniorkesterfestival også i uge 34, og du vil kunne opleve en lang række af koncerter.

Der er klassisk musik på programmet, når der blandt andet afholdes Promenadekoncert med Odense Symfoniorkester, Kammerkoncert på Hvidkilde Gods og London’s Philharmonia gæster Odense.

Festivalen åbnes den 26. august med en storslået koncert med Oslo-Filharmonien, og du kan stadig nå at komme med. Find de mange koncerter og billetter lige her.

Foto: Carl Nielsen Festival Facebook
Foto: Carl Nielsen Festival Facebook

Et hav af events og arrangementer

Der er en uendelig lang række af spændende events og arrangementer, og du finder det fulde program for H.C. Andersen Festivals her. Søg rundt i programmet, og find lige præcis det, der interesserer dig.

I samme kategori

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
Blomsterfestival i Odense
H.C

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Koncerter i Den Fynske Landsby
Hvor skal man spise i Odense?
wokshopO
Natklubber i Odense

Forsiden netop nu

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides