Hos Mødrehjælpen har de mærket stor efterspørgsel på aktivitetstilbud siden corona-nedlukningen. Lokalafdelingen i Odense har for alvor mærket, at folk har større behov for samvær med familien, nu hvor samfundet er åbnet op igen. Men for at støtte de trængende familier kræver det flere frivillige hænder.

Du kan også vælge at støtte det sociale arbejde hos Kirkens Korshær, som er med i vores guide til Odenses bedste genbrugsbutikker.

Foto: Mødrehjælpen
Foto: Mødrehjælpen

En tur i zoologisk have, svømmehallen eller biografen er ikke alle forundt. Det ved Mødrehjælpen alt om, for antallet af ansøgere til deres aktivitetspulje stiger hele tiden. Derfor kommer det også som kaldet, at Socialstyrelsen frigiver midler til netop sådan nogle formål.

Socialstyrelsen har oprettet Stimulipuljen, hvis formål er at støtte sårbare personer med positive oplevelser. Men selvom Mødrehjælpens lokalafdeling i Odense er begejstrede for den nye pulje, så kræver det ikke kun midler for at kunne stable aktiviteter på benene. Det kræver også frivillige, og dem er der lige nu mangel på.

”Stimulipuljen har helt klart bidraget med både flere og ekstraordinære oplevelser for familierne. Den skaber glæde, men skaber samtidig et behov for flere aktivitetsfrivillige. Der er mange måder, man kan være frivillig på, og selv få timer om måneden er med til at gøre en forskel i familiernes liv,” siger lokalforeningsformand for Mødrehjælpen i Odense, Christine Vandling.

En lille smule går en lang vej

Marianne Bach er en af Mødrehjælpens mange frivillige. Hun har blandt andet været med til at starte Familiecaféen i Odense. Her inviteres børnefamilier på hyggelige stunder med frivillige og andre familier. Marianne Bach er ikke i tvivl om, at det frivillige arbejde gør en stor forskel.

”Der er mange, som i perioder oplever, at de står i en svær familiemæssig situation. Her kan rådgivning, støtte og deltagelse i almindelige familieaktiviteter medvirke til, at både børn og voksne kommer videre og får styrket deres ressourcer. Jeg har valgt at være frivillig, da jeg har tiden og ressourcerne til at give noget tilbage,” fortæller hun.

Bliv frivillig i Odense

Hvis du blevet interesseret i at være frivillig i Mødrehjælpens lokalforening i Odense, kan du kontakte lokalforeningsformand Christine Vandling på tlf. 20 96 34 25 eller mail [email protected]

Af: Lærke Malchau Olsen