Du har måske løbende bemærket at der rundt omkring i Odense er opsat små bokse hvori der ligger bøger. Disse kaldes Little Libraries, og her kan du snuppe en bog du har lyst til at læse eller lægge bøger til andre. På denne måde giver man bøgerne nyt liv ved at de bliver læst igen og igen fremfor at de står hjemme på bogreolen og samler støv. Formatet kaldes i sin enkelthed byt til nyt.

Disse steder er selvbetjeningsbiblioteker, som vi vil appellere til, at man passer godt på. Man kan ikke aflevere sine lånte biblioteksbøger her, og  Little Libraries er åbent i sommermånederne og tages ned i efteråret/vinteren.

Læse eventuelt vores guide om grønne parker i Odense hvor du kan finde et dejligt og hyggeligt sted at læse din nye bog.

Little Library - Skovsøen

I nærheden af ishuset ved Skovsøen finder du et bogbytteskab. Snup en is, tag en bog og sid på bænkene i naturområderne tæt på. Bøger, is og natur – det er en kombination der vil noget!

Bogbytteskabe i Odense
Bogbytteskabet ved Skovsøen. Foto: Odense Kommune

Lommeparken ved Åsumvej

Lommeparken er lavet med midler fra Bydelspuljen, og er et velbesøgt sted. Derfor giver det også mening at opsætte et bogbytteskab her. Mellem legehus, hængekøje, petanquebane, blomsterkasser med krydderurter, lyskæder, flag, vippedyr og grill findes det lille bogbytteskab som indeholder mange timers god læsning.

Bogbytteskab i Åsum

Tæt på naturlegepladsen over for Åsum Kirke finder du et bogbytteskab.

Little Library – Munke Mose

Hvis du kommer fra gågaden og går over Munke Mose broen vil du som det første blive mødt af et bogbytteskab. Dette er et af de mest populære bogbytteskabe fordi den ligger så centralt som den gør. I dette område er du tæt på muligheder for køb af en kop kaffe, te eller varm kakao, og samtidig har du muligheden for at nyde naturen i og omkring Munke Mose på de opsatte bænke.

Fortovsbiblioteket på Skibhustorvet

Tanken bag dette bogbytteskab er deleøkonomi på gadeplan. Dette skab bruges primært af borgere i Skibhuskvarteret, og der er meget stor udskiftning i bøgerne.

Bogbytteskabe i Odense
Bogbytteskabet på Skibhustorvet. Foto: Odense Kommune

Bogbytteskab i Agedrup/Bullerup

Tæt på byens butikstorv, i Kvarterparken, har der siden 2019 været opsat et bogbytteskab i dette område.

Little Library – Friluftsbadet

Mens du nyder et par timer ved Friluftsbadet kan du frit låne dig en bog fra bogbytteskabet – og du er selvfølgelig velkommen til at tage den med hjem for at læse færdig, og aflevere den næste gang du kommer forbi Friluftsbadet.

Dette skab ligger inde ved Friluftsbadet, og man kan derfor ikke komme til skabet udenfor Friluftsbadets åbningstider.