Vinterferie for børn i Odense

Uge 7 betyder vinterferie – og dét betyder at der skal findes på en masse underholdning for de mindste. Det kan nogle gange være svært at finde på noget at lave for de mindste, og i den forbindelse har vi lavet en guide med sjove og mindeværdige ting I kan lave i løbet af uge 7.

Skal I have lidt lækkert med hjem efter en dag fyldt med sjove aktiviteter? Tag forskud på fastelavn og smag nogle af byens lækre og smagfulde fastelavnsboller.

Stor åbningsfest for børn i Storms Pakhus

Onsdag den 16. februar åbner Storms Pakhus endelig igen – denne gang med et stort åbningsprogram for børn fra kl. 11:00 – 17:00.

De har bygget et helt nyt legeområde til børn. Det vil de gerne vil fejre med et åbningsprogram fyldt med balloner, leg, sang og dans. Så kom forbi og vær nogle af de første til at teste det nye, sjove legeområde i Hal 3.

Programmet for dagen er som følger:
– Kl. 11:00 – Storms Pakhus deler gratis balloner ud til børnene
– Kl. 11:00 – 16:00: Gratis perleværksted for børn og barnlige sjæle
– Kl. 14:00 – 16:00: Få gratis glimmer-tattoo
– Kl. 16:00 –  Sange og fortællinger med Katrine Bille fra Ramasjang

Udover det officielle åbningsprogram om onsdagen, kan børnene også deltage i ’Gratis perleværksted’ torsdag den 17. februar og fredag den 18. februar kl. 11:00. Desuden kan børnene også pynte småkager med glasur og krymmel lørdag den 19. februar kl. 11:00.

Du kan læse det fulde åbningsprogram i Storms Pakhus’ Facebook begivenhed.

Adresse: Storms Pakhus – Lerchsgade 4, 5000 Odense C.

Vinterferie for børn i Odense - åbningsfest hos Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Enochs Cirkusshow

Enochs Cirkusshow gør comeback i Rosengårdcentret med et nyt og helt særligt jubilæumsshow. Kom og oplev cirkusartister fra hele verden, når de bruger både hænder og fødder til at jonglere med, cykler på ét hjul og svinger sig i lofterne. Et moderne og humoristisk cirkusshow i spitzenklasse. Showet er gratis.

Hvornår: mandag – lørdag i uge 7.
Tidspunkt: klokken 11:00, klokken 14:00 og klokken 17:00.
Hvor: Tovet i Rosengårdscenteret Odense – Ørbækvej 75, 5220 Odense SØ.

Tip: forestillingerne plejer at være meget populære, og derfor kan det være en god idé at komme i god tid for at få en god plads.

Besøg Danmarks Jernbanemuseum

Udover de almindelige udstillinger kan man i løbet af vinterferien glæde sig til at opleve teater hvor det er muligt at møde MY-lokomotivet Morten og hans gode lokomotivvenner Karen, Odin og Molly. Derudover er det muligt at køre med mini-tog i hele vinterferien samt besøge den udendørs legeplads.

Muligheder er der mange af, og du kan finde det hele i Danmarks Jernbanemuseums aktivitetskalender. De fleste af arrangementerne er gratis så snart entreen er betalt. Andet vil fremgå tydeligt på hjemmesiden.

Adresse: Dannebrogsgade 24, 5000 Odense C.

Vinterferie i Odense for børn - besøg Danmarks Jernbanemuseum
Foto: Visit Odense

Besøg det nye H.C. Andersen Hus i hjertet af Odense

Tag en dag i eventyrets tegn og besøg H.C. Andersens Hus. Det er en magisk og eventyrlig oplevelse for både små og store. Huset er en uforudsigelig og medrivende rejse gennem H.C. Andersens kreative univers og folkekære fortællinger. Det er arkitektur i verdensklasse som forener skønhed og fantasi i levende rum.

På din rejse gennem huset oplever du arkitekturen flette sig sammen med den omkringliggende magiske have og den omkringliggende by – til en unik totaloplevelse, der med sin kreativitet og humor aldrig er set magen.

I kan forvente at bruge mange timer i dette hus hvorfor det med fordel kan arrangeres som et heldagsarrangement for hele familien. Du kan læse mere samt købe billet på H.C. Andersens Hus’ hjemmeside.

Adresse: H.C. Andersens Hus – H.C. Andersen Haven 1, 5000 Odense C.

Vinterferie for børn i Odense - H.C. Andersens Hus
Foto: H.C. Andersens Hus

Magiske lysaftener i Odense ZOO

Grundet Covid-19 måtte Odense ZOO lukke tidligere end planlagt for deres store lys/juleudstilling – men i vinterferien tager de revanche! Man kan opleve smukt og vildt lys når zoologisk have bliver badet i farver og lys. Du kommer til at følge en specielt designet lysrute som du sent vil glemme. Ruten er både sjov og hyggelig, og du kan i løbet af ruten købe mad små madboder eller købe drikkevarer.

Hvornår: vinterferien 2022 fra klokken 17:00 – 20:00.
Hvor: Odense ZOO – Sdr. Boulevard 306, 5000 Odense C.

Du skal have billet for at komme ind – med mindre du er årskortholder – og du kan købe billetten på Odense ZOOs hjemmeside.

Besøg Møntergården

I en række tankevækkende udstillinger for både store og små flettes fortællinger om begivenheder, genstande og skæbner sammen. Her finder du historier om fynboen og odenseaneren og de vilkår, der formede deres liv – fra den ældste dansker over Kong Knud til fattige Ane Kathrine. De stemningsfulde gårdrum og bygninger danner året rundt ramme om mange slags aktiviteter, der giver dig perspektiv på nutiden.

I løbet af vinterferien kan hele familien glæde sig til at opleve kanonfotograf anno 1890, man kan lave fastelavnspynt og deltage i børneundervisning i Byens Liv.

Du kan læse mere om aktiviteterne på Møntergårdens hjemmeside.

Adresse: Møntrestræde 1, 5000 Odense C.

Vinterferie i Odense for børn - Møntergården
Foto: Kultunaut

Vinterferie i Jernalderlandbyen Odins Odense

I løbet af vinterferien tænker vintervikinger og jernalderfolk op i husene i Jernalderlandsbyen hvor de vil sysle med forskellige vinterprojekter gennem hele uge 7. Alle dage fra 10:00 – 16:00 kan hele familien kigge ind til husmor mens hun svinger potter og pander i køkkenet og få inspiration med hjem til aftensmaden.

Hele uge 7 står i tekstilets tegn. Det betyder, at et bredt udvalg af forskellige oldtidsteknikker vil blive præsenteret i løbet af ugen så som nålebinding, plantefarvning og forskellige båndvævningsteknikker.

Hver dag vil have forskelligt indhold, men fælles for alle dage er uldværkstedet, hvor du af uld fra landsbyens får, kan lave dit eget får til at tage med hjem, samt slynge dig et smukt bånd til at sætte i håret eller dekorere dit eget tøj med, ligesom de gjorde i jernalderen.

Du kan læse mere på Jernalderlandsbyens hjemmeside.

Adresse: Jernalderlandsbyen Odins Odense – Store Klaus 40, 5270 Odense N.

Besøg en af byens svømmehaller

Endelig må vi igen komme i svømmehallen – og dét skal da fejres i vinterferien. Odense har 5 fantastiske svømmehaller som inviterer både børn og voksne inden for. Her er alt fra vandrutsjebane, wellness, vipper og meget meget mere.

Du finder alle stederne i vores oversigt over Odenses svømmehaller.

Vinterferie i Odense for børn - besøg byens svømmehaller
Foto: Odense Idrætspark

I samme kategori

det-sker-i-odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Skærmbillede 2023-01-08 kl. 17.05
Det-sker-i-Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

restaurant odense
det-sker-i-odense
Genbrugshallerne-1
den--lille-smalle

Forsiden netop nu

Skærmbillede 2023-01-29 kl. 13.32
det-sker-i-odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Repeat-1
Skærmbillede 2023-01-18 kl. 11.22
Skærmbillede 2023-01-08 kl. 17.05
Det-sker-i-Odense
wokshopO

Mest læste

Det sker i Odense

det-sker-i-odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Det-sker-i-Odense
Indendørs kreativitet

Mad og drikke

Skærmbillede 2023-01-18 kl. 11.22
Skærmbillede 2023-01-08 kl. 17.05
wokshopO
Restaurant GASA i Odense. Nytårsmenu.

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides