Få et overblik over Odenses byudviklingsprojekter

Når befolkningstallet vokser, og byen er i forandring, er det vigtigt at man har nye og klare visioner for byen. Dette gør sig i høj grad også gældende for Odense. Byen har gennem en årrække været gennem en stor vækst, og derfor har det også været ganske nødvendigt at starte en del byudviklingsprojekter. Vi håber, at dette kan give dig et bedre overblik over, hvad der sker i vores by.

Vidste du, at Odense stræber efter at blive Danmarks Grønneste Storby? Hvis ikke, kan du læse om det lige her.

Odense Havn

Odense Havn ligger placeret tæt på bymidten, og disse to steder bliver let forbundet via Byens Bro. Det er målet at Odense Havn skal være en levende bydel for både beboere, brugere og besøgende. Udviklingen her sker i hensyn til eksisterende natur- og bymæssige kvaliteter. Der er blandt andet blevet opført en række nye boliger, og på sigt vil der også komme supermarkeder i området. Derudover kan vi forvente mange flere parkeringspladser i området.

Odense byudvikling - Odense Havn
Odense Havn. Foto: Odense Kommune

Det nye Nørrebro

Det har været et stort ønske at skabe mere udvikling omkring Nørrebrokvarteret i Odense. Dette sker da bydelen er blevet glemt i mange år – men sådan skal det ikke være længere. Det har været længe undervejs at Nørrebro skulle blive Nørrebro på ny – også i omtalt forstand. På det nye Nørrebro findes der et hav af lejligheder herunder b.la. City Campus-Nørrebro og PFA-kollegiet. Derudover findes Storms Pakhus, forskellige butikker og uddannelsesinstitutioner. Dette er alt sammen ting som er med til at skabe et mere livligt og attraktivt område for odenseanerne.

Dalum Papirfabrik

I 2012 lukkede Dalum Papirfabrik for sin produktion, og nu er det blevet besluttet at området skal omdannes til et nyt boligområde. Dette område skal indeholde lejligheder, byhuse og serviceerhverv. Dog vil nogle af de gamle bygninger også blive bevaret således at der er spor af den oprindelige industri. Derover vil der være fokus på grønne områder som et led i at blive Danmarks Grønneste Storby.

Fremtidens Vollsmose

Visionen for Fremtidens Vollsmose er, at det skal være et attraktivt og velfungerede sted at bo. Der er et stort ønske om, at bydelen kan tilbyde akkurat det samme, som resten af Odense. Denne del af byen vil gennemgå en forandring i den forstand at der vil blive åbnet mere op med nye veje og stier således at bydelen bliver forbundet til Odense centrum. Derudover er fokus at skabe en bæredygtig bydel hvor grønne områder, byliv og erhverv går hånd i hånd.

Odense byudvikling - Fremtidens Vollsmose
Grafisk illustration af hvad vi kan glæde os til i Fremtidens Vollsmose. Foto: Fremtidensvollsmose.dk

Nyt OUH – Region Syddanmarks nye Universitetshospital

Til 2023 skal det nye OUH stå færdigt. Dette bliver bygget som en del af Danske Regioners kvalitetsfondsbyggerier. Målet er at regionerne skal have behandlinger på færre hospitaler for at øge den faglige kvalitet det givne behandlingssted. Samtidig er det også med til at kunne udnytte ressourcerne på bedst mulig vis.

Det gamle OUH

I det område hvor det nuværende OUH ligger vil der blive et stort tilbud med grønne kvaliteter, blandede funktioner og kulturarv i nærheden af bymidtens liv. Det helt store fokus i dette område bliver grønne områder som er en vigtig del af byen.

Nyt SUND

Nyt SUND er en del af SDU’s del af det nye OUH. Denne bygning skal huse Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets aktiviteter. Samtidig skal dette sted være med til at koble det nye OUH sammen med diverse aktiviteter på SDU. Det helt essentielle ved denne bygning er at man skal kunne samle forskning, uddannelse og innovation inden for især sundsområdet. Dette er kun set få andre steder i verden.

Odense byudvikling - Nyt SUND
Grafisk illustration af Nyt SUND. Foto: SDU.dk

Campus Odense

I Odenses sydlige del skal der forsat udvikles et vidensbaseret miljø som både kan rumme uddannelse, forskning, erhverv og boliger. Beliggende i Campus Odense findes også Cortex Park som skal være et led i de nævnte fire dele som Campus Odense skal rumme. Det bliver desuden også nemmere for borgeren at komme hertil da Letbanen stopper lige ved.

Gartnerbyen

Omkring det gamle GASA i Bolbro er der blevet lavet et helt nyt boligområde kaldt Gartnerbyen. Her er fokus blandt andet på en grøn profil, parker og opholdsarealer. Udover lejligheder kan vi se frem til sundhedshus og et stemningsfuldt butikstorv i Gartnerbyen. Man ønsker at gøre denne del af byen mere attraktiv hvorfor man har brugt meget energi på at udvikle herude. Det er faktisk det største ejendomsbygger i det centrale Odense nogensinde.

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides