Vores guide: 16 hyggelige og smagfulde caféer i Odense

Odense er fyldt med en masse skønne, inspirerende og velsmagende caféer. Listen er efterhånden meget lang, og der kommer hele tiden nye til. Derfor giver vi dig her overblikket over 16 af de mest hyggelige cafeér i byen.

Måske du skal prøve nogle af caféerne næste gang, du skal have en pause fra studierne, arbejdet eller skal mødes med vennerne?

Måske I vil slutte en hyggelig cafétur af med et godt glas vin? Tjek 9 af byens lækreste vinbarer ud her.

Riceteria by Rice – En farverig café i hjertet af Odense

Foto: Riceteria by Rice

Riceteria er en hyggelig og farverig café midt i Odense, som indbyder til hygge i mange, mange timer. De har et skønt menukort med lette og smagfulde retter – selv kalder de det funky. Du kan sætte tænderne i alverdens lækre kager eller smage skønne morgenmadsretter samt frokostanretninger. Har du børnene med, er der også masser af favoritter til dem. Til maden er der mulighed for kolde og varme drikke – også her er der noget for enhver. Stemningen hos Riceteria by Rice er helt unik, og du finder ikke en café som denne andre steder i byen. Desuden har de en fantastisk farverig butik, hvor du kan shoppe en masse skønne ting efter cafébesøget.

Adresse: Mageløs 1, 5000 Odense C.
Læs mere om Riceteria by Rice og find deres menukort her.

Café Kræz

Foto: Café Kræz

En anden populær café i Odense må siges at være Café Kræz. Her kan du få smagfulde og klassiske caféretter med skønne drikkevarer og velbrygget kaffe. Derudover kan du i weekenden svinge træbenet, når de byder på cocktails og natklubstemning selvsamme sted.

Adresse: Gråbrødre Pl. 6, 5000 Odense C.
Læs mere og se menukortet på Café Kræz’ hjemmeside.

Nelle’s Coffee & Wine

Foto: Nelle’s Filosoffen

Tre steder i Odense kan du besøge den velkendte og hyggelige Nelle’s Coffee & Wine, der er ejet at to venner fra byen. Du kan hos Nelle’s Coffee & Wine købe lette retter som f.eks. sandwich og bagværk i alle afskygninger samt smage juice, kaffe eller vin. Kaffen er ristet på fynsk mikroristeri, og vinen er nøje udvalgt. Caféerne er hyggeligt indrettet i rolige farver, som kan danne rammen om mange gode timer, hvad end det gælder studierne eller hyggelig komsammen med vennerne.

Adresser:
Nelle’s Odense Teater: Jernbanegade 21, 5000 Odense C.
Nelle’s Filosoffen: Kunstbygningen Filosoffen – Filosofgangen 30C, 5000 Odense C.
Nelle’s Overgade: Overgade 21B, 5000 Odense C.

Læs mere om Nelle’s Coffee & Wine her.

Café UNIKA – Lækker mad og lækkert indhold til din Instagram

Foto: Café UNIKA

Beliggende på Albanigade finder du Café Unika, som også er en af de mest hyggelige caféer i Odense. Caféen er lille, men det er med til at skabe den hyggelige stemning, hvor der også bliver kræset for alle detaljer. I sommerperioden er det samtidig muligt at sidde i baggården, som emmer af hygge og god stemning. På menukortet findes der lækre morgenretter, diverse smoothie bowls, frokostanretninger, sødt bagværk, friskpresset juice og et hav af skønne varme og kolde drikke.

Adresse: Albanigade 17, 5000 Odense C.
Tryk her for at læse mere om Café UNIKA.

Landcafé – Fokus på økologi og danske råvarer

Foto: Landcafé Odense

På en sidegade til gågaden ligger der en lille skøn og hyggelig café, som har fokus på økologi samt friske og gode danske råvarer. Landcafé bidrager til det fynske cafémiljø med ærlig og simpel madlavning, hvor de med velsmag, kvalitet og omhu er kompromisløse – alt sammen i hyggelige og intime rammer. I caféen er det muligt at købe mange forskellige frokost- og aftenretter og få et udvalg af gode drikke. Helt klart et besøg værd, når man leder efter en hyggelig café at slå sig ned i Odense.

Adresse: Pogestræde 31A, st. th., 5000 Odense C.
Du kan læse meget mere om hyggelige Landcafé her.

Analog Kaffebar

Foto: Analog Kaffebar

På Albanigade ligger der en knap så kendt kaffebar – og det er virkelig en skam! Analog Kaffebar har hyggelige omgivelser, som indbyder til ren og skær afslapning. Stedet er desuden også perfekt, hvis man som studerende trænger til luftforandring fra lejligheden, læsesalen eller biblioteket. Stedet er indbegrebet af hygge! På menukortet findes der kaffe i alle afskygninger samt små retter som smagfulde sandwichs og paninier. Derudover kan man købe lækkert bagværk som f.eks. boller og muffins.

Adresse: Albanigade 54C, 5000 Odense C.
Du kan læse mere om Analog Kaffebar her.

Den Lille Smalle – Skøn morgenmad og frokost i Odense

Foto: Den Lille Smalle

Hos Den Lille Smalle bliver man inviteret ind i en lille, smal café med hygge i højsædet. Varme og dejlige farver kombineret skøn indretning indbyder til gode stunder. Menukortet indeholder morgenmad og frokostanretninger samt bagværk og skønne drikke som diverse slags kaffe eller friskpresset juice.

Adresse: Vestergade 5A, 5000 Odense C.
Læs mere om Den Lille Smalle her.

Café Fleuri – Hyggelig café i Odense med økologi i højsædet

Foto: Café Fleuri

I det skønne gamle Nørregade-kvarter finder du Cafe Fleuri, som er en café udover det sædvanlige. Caféen vægter økologi og hjemmelavet mad højt og sætter en ære i at give alle sanser en oplevelse, når du besøger den intime café i ægte fransk landstil. Når vejret er til det, skal du unde dig selv et besøg i den unikke gårdhave fyldt med planter helt uforstyrret fra byens støj. På menukortet kan man finde en brunchtallerken, morgenretter, tapasbræt, sandwich, smørrebrød og lidt til den søde tand. Derudover er der selvfølgelig et stort udvalg af kolde og varme drikkevarer.

Adresse: Nørregade 28, 5000 Odense C.
Du kan læse mere om caféen ved at trykke her.

BRØD – A Danish Bread Studio

Foto: BRØD – A Danish Bread Studio

I gågaden inviterer BRØD – A Danish Bread Studio indenfor til skønt bagværk, lette retter og smagfulde kolde og varme drikke. Lokalerne i det to caféer er rå, men er indrettet således, at man sidder meget afskærmet fra de andre gæster i caféen. Det giver en hyggelig stemning, som er herlig – alt imens du kan nyde skøn mad og drikke fra stedet. Stederne har studierabat og er desuden et godt sted for de studerende, som trænger til luftforandring.

Adresser:
Kongensgade 38, 5000 Odense C.
Vestergade 75, 5000 Odense C.
Tryk her for at læse mere om BRØD – A Danish Bread Studio.

Konrads food & coffee – Hyggelig gammeldags café på Overgade

Foto: Konrads food & coffee

Søger du et sted som emmer af gamle dage og god stemning? Så skal du besøge Konrads. I et smukt gammelt hus i hjertet af Odense serverer caféen både brunch, salater, sandwichs, smørrebrød, tapas og hjemmebagte kager. Stemingen er unik og helt sikkert noget, du vil komme igen for at opleve.

Adresse: Overgade 32, 5000 Odense C.
Du kan læse mere om Konrads her.

SIRUP’s Coffee Wine Bar

Foto: Sirup’s Coffee Wine Bar

På SIRUP’s er kvalitet, jordnærhed og hygge i højsædet. Caféen er udsmykket med værker fra Odense-kunsteren Morten Abild Christensen, hvilket er med til at skabe skønne og afslappende lokaler. Derudover har de et faktastisk udendørsområde, som man bare må opleve i sommerhalvåret med en kold cocktail i hånden. Hos SIRUP’s serveres der b.la. mindre morgenmadsretter, salater, diverse toasts, snacks og kage til den søde tand.

Adresse: Jernbanegade 6, st. th., 5000 Odense C.
Læs mere om caféen her.

Froggys Café – En Odense-klassisker i centrum

Foto: Froggy’s Café

Uanset om du er til brunch, burger, bøf eller er på tur i nattelivet, så finder du det hele hos Froggy’s. Den populære café ligger godt placeret i centrum og, det er en skøn oplevelse, hver gang du besøger caféen. Stemningen er hyggelig, og det er et sted, du hurtigt vil kunne bruge mange timer. I det varme perioder kan vi anbefale at sidde udenfor, hvor du kan mærke liv og travle dage i centrum, mens du nyder din mad eller drikke.

Adresse: Vestergade 68, 5000 Odense C.
Læs mere på Froggy’s Cafés hjemmeside.

Eydes – Kendt spisested i hjertet af Odense

Foto: Eydes

Hos Eydes i Odense finder du folkelig stemning og rustik mad lavet på gode råvarer. På menukortet er der klassiske caféretter med et lækkert twist, som gør dem anderledes i forhold til andre steder i byen. På menukortet kan du blandt andet finde wienerschnitzel, stjerneskud, smørrebrød, forskellige pastaretter, unghane, lækre salater, burger og steaks. Der er selvfølgelig også dessert til den søde tand.

Adresse: Kongesgade 31A, 5000 Odense C.

Du kan finde hele menukortet og læse mere på Eydes’ hjemmeside.

Café Skt. Gertrud – Fransk flair i Odense

Foto: Café Skt. Gertrud

Café Skt. Gertrud er en fransk inspireret café og brasserie hvor du kan sætte tænderne i virkelig lækker kvalitetsmad. I den stemningsfulde café er det muligt at nyde drikkevarer, både varme og kolde, som kan suppleres med deres brunch eller lækre frokostretter. Bagværk er også noget de kan klare, og om aftenen serveres der mad á la carte eller månedens menu.

Adresse: Jernbanegade 8, 5000 Odense C.
Du kan læse mere om caféen på deres hjemmeside.

Café Chino

Foto: Café Chino

Hos Café Chino har du mulighed for at bygge både din egen brunch eller burger, men også dit eget tapasbræt. Herudover kan du få klassisk cafémad, hvor alt er lavet fra bunden. Menuen består bl.a. af pastaretter, salater og sandwichs.

Du kan læse mere på Café Chinos hjemmeside.

Adresse: Brandts Passage 6-8, 5000 Odense C.

Café Kosmos – 100% vegansk og økologisk restaurant i Odense

Café Kosmo er en bæredygtig café, hvor der er økologiske og veganske retter at smage. Stedet er udsmykket med møbler, som er upcyklet, der er en flad struktur, og der er altid lokale tanker i fokus, når der skal udvikles retter. Derudover er al maden lavet fra bunden, og der bruges bionedbrydeligt emballage. Det er et specielt, unikt og virkelig skønt sted, du kommer til at besøge!

Adresse: Lottrups Gård 1, 5000 Odense C.
Læs mere om stedet her.

Hvor skal man spise i Odense? Her er 32 spændende restauranter og spisesteder - Café Kosmos
Foto: Café Kosmos

I samme kategori

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Tapas
odense-havn-skumring

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
Koncerter i Den Fynske Landsby
Genbrugshallerne-1
Natklubber i Odense

Forsiden netop nu

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides