Er du til den enkle, tykke, olierede eller sprøde pizza? Odense har det hele på menuen, og vi har samlet en guide til din bedste pizza-oplevelse i byen.

Vi deler også vores pizzaviden med dig, så du kan træffe den bedste beslutning og lave din egen kvalificerede vurdering.

Måske skal du på pizza-crawl herefter, men for nu inviterer vi dig til at tage med på vores vores guide over den bedste pizza i Odense - måske du opdager en ny favorit!

Læs også vores burgerguide hvis du leder efter de bedste burgersteder i Odense, eller vores guide til take away i Odense.

Alle taler pizza

Den fantastiske spise, som stort set elskes over hele verden, har eksisteret i århundrede.

Undersøger du pizzaens historie, kan det virke uklart hvor den stammer fra. Nogle mener, at det hele startede med den italienske by Napoli og dens opfindsomme indbyggere, som har lavet og spist pizza fra gadekøkkener og boder siden år 997.

Andre mener, at pizzaen blev opfundet i Grækenland, hvor flade, runde brød blev bagt og toppet med forskellige ting, som blandt andet olivenolie og forskellige krydderier.

Alligevel kender vi i dag pizza som en italiensk spise, og det hænger formentlig sammen med, at det første pizzeria åbnede i Napoli i 1830.

I 1905 åbnede det første pizzaria i Little Italy på Manhattan i New York, men der skulle gå yderligere 75 år, før det populære madbrød også indtog Danmark.

Pizzaen kom dog for at blive, og er formentlig er den mest globaliserede spise. På trods af at alle forstår pizza, er der forskellige meninger om, hvordan den bedste pizza skal smage.

Italiensk pizza

Såkaldt rigtig italiensk pizza forbindes som regel med tynde, sprøde bunde, med enkelt fyld af de bedste råvarer.

Alligevel er den napolitanske pizza kendt for en 3 millimeter tyk bund og en 'hævet' skorpe, med simpelt fyld som tomatsovs, ost og basilikum.

Det er også den simple napolitanske pizza, der typisk henvises til, når man taler om italiensk pizza. Den virkelig tynde bund finder man dog i den romerske pizza, der bages helt sprød og delikat ved meget høje temperaturer.

Hvad enten vi taler om den helt tynde bund, den spartanske pizza eller den mere fyldte pizza, så kan du få den italienske pizza-oplevelse flere steder i Odense.

Fælles for de mere italienske pizzaer i byen er, ikke desto mindre, kræs for smagen og gode råvarer.

Pizza

Rosticceria Odense - med flere pizzeriaer i Odense

Fra Rosticceria kan du få pizza som take away flere steder i Odense. Den bedste bund laves efter sigende på mel af aller højeste kvalitet, og det er præcis hvad Rosticceria garanterer. Med italienske specialiteter i højsædet er det nok ikke overraskende, at du får en god italiensk pizza her fra.

Adresser:
- Hjallesevej 77, 5230 Odense M.
- Skibhusvej 140, 5000 Odense C.
- Rugårdsvej 234, 5210 Odense NV.
Læs mere på Rosticcerias hjemmeside.

Restaurant Mona Lisa - søster-pizzeria til Rosticceria

Det italienske eventyr, der også har skabt Rosticceria, startede faktisk med denne perle. I hjertet af Odense byder Restaurant Mona Lisa netop også på italienske specialiteter, god kvalitet og originale opskrifter. Nyd din pizza i restauranten eller snup den med som take away.

Adresse: Brandts Passage 9-11, 5000 Odense C.
Læs mere på Restaurant Mona Lisas hjemmeside.

Marcantionio Trattoria Pizzeria - den traditionelle italienske pizza

På Marcantionio kan du opleve den traditionelle italienske smagsoplevelse. Her får du ikke bare prisbelønnet pizza, du vil også opleve et rustikt køkken og italienske madtraditioner, der er inspireret af barndomshjemmet i Rom. I Italien betyder trattoria et mindre formelt spisested end en restaurant, og det er netop det, du kan forvente af Marcantonio. I Odense centrum kan det ægte Italien indtages i restauranten, og fra både restauranten og pizzeriaet, der ligger i Hunderup, kan du hente take away.

Adresse: Vintapperstræde 8, 5000 Odense C.
Take away: Læssøegade 180, 5230 Odense M.
Læs mere på Marcantionios hjemmeside.

Ristorante Capri i Odense - en af de ældste pizzeriaer i Odense

Måske kan du huske Restaurant Capri, fra de 40 år de har budt på lækre pizzaer. Det var en af byens ældste italienske restauranter, som måtte lukke i starte af 2019. Heldigvis tog brødrene Foschi, der også står for Restaurant Fynboen, over senere i 2019, og du kan derfor stadig, eller skal vi sige igen, opleve eminent italiensk pizza fra Capri i Odense. Her kan du vælge mellem få - men få meget lækre pizzaer, som er nøje testet og udvalgt. De har en udpræget gourmet-tilgang, og derfor kan du forvente en spændende oplevelse, hvor den traditionelle spise udfordres.

Pizza i Odense
Pizza fra Capri. Foto fra Ristorante Capris Instagram.

La Piazetta - oplev et autentisk pizzeria

Her får du autentiske smagsoplevelser, der tager dig med på en rejse til Italien. Med italienske opskrifter, og en italiener i køkkenet, kan du forvente en ægte italiensk pizza. La Piazetta er både pizza specialist og leverer italiensk spise inspireret af Toscanske rødder.

Adresse: Vindegade 88, 5000 Odense C.
Læs mere på La Piazettas hjemmeside.

Mamma's Odense - en af de mest kendte

Er du til den mere olierede slags, er Mamma's endnu et spændende bud på italiensk pizza i Odense. Her bruger de nøje udvalgte råvarer til at tilberede klassiske, italienske opskrifter. Mamma's består af både et pizzaria og en specialitets afdeling i centrum. Når du bestiller fra en af de andre lokationer, rundt i byen, kan du selvfølgelig også forvente den samme kvalitet og råvareudvælgelse.

Adresse: Klaregade 4 og 6, Odense C.
Hjallesevej 28, 5000 Odense C
Dalumvej 35A, 5250 Odense SV
Læs mere på Mamma's hjemmeside.

UBN One - den italiensk/danske pizza

I en sammensmeltning af café, restaurant og bar i flere etager, byder UBN One i Odense på gode oplevelser. Senest, med tilføjelsen af en håndbygget ægte italiensk pizzaovn, der endda fyres med brænde, tilbyder de også sprøde pizza. Det er ikke nyt for spisestedet at lave international mad, men det er altid med fokus på den danske sæson og danske råvarer. Du kan prøve UBN Ones italiensk/danske pizza i restauranten og som take away.

Pizza i Odense
Pizza fra UBN One. Foto fra UBN Ones Facebook.

Adresse: Asylgade 3, 5000 Odense C.
Læs mere på UBN Ones hjemmeside - under take away.

Din pizza-oplevelse i Odense

Der findes desuden et utal af andre spændende pizzeriaer i Odense, som du og familien kan prøve. Hvis du har et tip til os eller en anmeldes af en god pizza fra en af ovennævnte steder eller et helt andet spisested, er vi meget interesseret i at høre fra dig. Tip os på vores mail [email protected].

Det er også værd at nævne at nogle af de forhenværende eminente italienske pizzasteder, som Italiano og Gorms, desværre er lukket ned i Odense. Restaurant Italiano lukkede i 2019, efter den ene af de to italienske brødre og ejere døde. Pizzakæden Gorms valgte også at lukke ned i 2019, for at fokusere på deres restauranter i andre byer. Dette er vi utroligt kede af på redaktionen, men vi glæder os over de gode muligheder, Odense stadig byder på af italienske pizzaer. Vi håber også, at der i fremtiden, vil komme endnu mere pizza kærlighed og kvalitet til byen med nye spisesteder.

Savner du traditionelle danske retter, så læs vores guide til stegt flæsk i Odense.