Guide til shopping i Odense: Hvor kan man shoppe amok?

Er du blot på besøg i Odense, eller har du bare brug for lige at blive opdateret på, hvor man skal gå hen, hvis man skal shoppe igennem i byen? Så er du kommet til det rette sted!

I denne guide giver TipOdense dig et overblik over, hvordan en dag med shopping på programmet kunne se ud i Odense, og hvor man finder de bedste butikker. Desuden er der mulighed for at få en masse spændende kulturelle oplevelser med på turen, medmindre du går målrettet efter Odenses skønne butikker.

Hvorfor ikke starte en dag i shoppingens tegn med en lækker brunch? Du finder de bedste steder i Odense i guiden her.

Gågaden i Odense – Vestergade og resten af centrum

Shopping i Odense
Klaregade. Foto: VisitOdense

Gågaden i Odense ligger i Vestergade og løber fra letbanestoppet Albani Torv lige ved Albani Kirke tæt den gamle bevarede bydel og hele vejen til starten af bydelen Vesterbro. Med alle de butikker, der ligger i gågaden, kan man sagtens få en hel dag til at gå med shopping i Odense. Faktisk er gågaden en af de længste i Danmark.

Hvis du starter din shoppingtur ved Albani Torv, kan du stikke hovedet indenfor i kirken af samme navn, inden du bevæger dig videre. Og hvis du starter ekstra tidligt, bør du faktisk starte dagen med at gå en tur igennem de gamle gader og stræder i det historiske område på den anden side af Albani Torv, hvor det nye H.C. Andersen Hus også ligger.

Når du har shoppet dig igennem de første mange butikker i Vestergade, kommer du på et tidspunkt til Rådhuset. Tag dig tid til at beundre det store italiensk-gotisk inspirerede bygningsværk, som stod færdigt i 1955 og blev indviet på H.C. Andersens 150-års fødselsdag. Pladsen foran rådhuset kaldes Flakhaven og bruges ofte til alverdens arrangementer.

Trænger du til et afbræk fra shoppingen, har du nu flere muligheder tæt på rådhuset. Tag dig enten tid til at besøge domkirken, Skt. Knuds Kirke, tag en slapper i Eventyrhaven, hvor Odense Å løber lige igennem, eller besøg i H.C. Andersens Barndomshjem i Munkemøllestræde. Måske er du også blevet sulten?

Når du genoptager shoppingen på Vestergade, kommer du hurtigt til shoppingmekkaet på flere etager Magasin. Her kan man få alt, hvad hjertet begærer. Tæt på Magasin ved Ove Sprogøes Plads finder du også en masse hyggelige caféer. Er du mere til unikke butiksoplevelser, bør du blive på gågaden og fortsætte videre. Det gode ved gågaden i Odense er nemlig, at den tilbyder et hav af spændende specialbutikker i forskellige størrelser. Hvad end du er på udkig efter nyt til klædeskabet, hjemmet eller LP-samlingen.

De små afstikkere fra gågaden

Snyd heller ikke dig selv for en gåtur gennem Vintapperstræde, som ligger på højre hånd i Vestergade. Den hyggelige, smalle gade emmer af stemning og med lanterner og andre smukke dekorationer, der pryder gaden, kan man ikke blive andet end i godt humør af et besøg her.

Efter afstikkeren til Vintapperstræde, kommer du snart til en lille form for et kryds, hvor du har mulighed for at dreje til højre. Det er Kongensgade, som sammen med Vestergade udgør Odenses shoppingcentrum. Tag en hurtigt afstikker og tjek butikkerne på Kongensgade ud, men vend endelige tilbage til Vestergade. For lige ud finder du stadig en masse skønne butikker. Du bør også slå et smut forbi Brandts Klædefabrik, som er en åben plads med caféer, en biograf, og som navnet fortæller Kunstmuseum BRANDTS, der ligger i de gamle fabriksbygninger, som emmer af sjæl og atmosfære.

Slut turen i gågaden af med en læskende is, hvis vejret er til det. Der findes flere steder på Vestergade, hvor du kan nyde en udsøgt is. Der findes selvfølgelig mange flere steder i centrum, hvor du kan finde skønne butikker, men de fleste er centreret omkring Vestergade.

De fleste butikker i gågaden er medlem af Cityforeningen og følger åbningstiderne, der lyder: Mandag-torsdag 10-18, fredag 10-19, lørdag og søndag 10-16. Nogle butikker har kun åbent første søndag i måneden. Så tjek lige åbningstiderne, inden du begiver dig ud på shopping i Odense centrum!

Shoppingcenteret i Odense – Rosengårdcentret

Shopping i Odense
Foto: Rosengårdcentret

Er du mere i humør til at shoppe i et klassisk shoppingcenter, kan Odense selvfølgelig også prale af et stort et af slagsen. Rosengårdcentret ligger omkring 4 kilometer fra centrum og byder på alt, hvad hjertet begærer. Butikker i alle afskygninger, en fantastisk afdeling med forskellige spisesteder og meget, meget mere.

Shoppingcenteret byder på noget for enhver smag. Hvad end du er på familieudflugt eller har brug for selvforkælelse. Til børnene er der mulighed for masser af leg og indendørsaktiviteter, og for de voksne er året rundt mange forskellige events.

Rosengårdcentret er Fyns største shoppingcenter, og med over 150 butikker og 20 spisesteder, kan du uden tvivl få en hel dag til at gå med shopping her. Du kan parkere gratis på en af centerets 3000 parkeringspladser, eller du kan tage letbanen lige til døren.

Med så mange butikker er det klart, at centeret kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Men bare rolig! Rosengårdcentret hjælper dig godt på vej. De har nemlig inddelt centrets gader i forskellige farver, hvor hver indgang har sin egen farve. Så kan du nemt holde styr på, hvor du kom fra, og hvor bilen holder parkeret.

Food Avenue i Rosengårdcentret

Når du er på shoppingtur, er det vigtigt at få noget mad til at holde motoren i gang! Men ved du lige, hvad du har lyst til at spise? Eller er du typen, der har brug for at kende dine muligheder, før du vælger? Uanset hvad, kan du stille dine cravings i spisegaden Food Avenue, hvor der er noget for enhver smag. Spisegaden byder på alt fra caféhygge over sushi til de sødeste desserter. Så hvis du er på udkig efter spændende madoplevelser, der gør hele familien tilfreds, uanset hvor mange kræsenpinde der er iblandt, skal I nok finde noget, der kan mætte alle. Desuden kan du spise udendørs hos flere af restaurantener.

Om du kan lide at shoppe tidligt eller sent, holder Rosengårdcentret åbent. Mandag-fredag fra 10-19 og lørdag og søndag fra 10-17. Men spisestederne har selvfølgelig åbent længere, så du kan slutte shoppingturen af med et lækkert måltid. Du kan mætte maven fra 10-21 alle dage.

Adressen til Rosengårdcentret er Ørbækvej 75, 5220 Odense SØ.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides