Den store studieguide: Her får du sparetips og god studierabat i Odense

September er lig med en masse nye studerende i Odense. Der er et hav af tilflyttere, som skal lære byen at kende, og vi hjælper dig på vej i denne guide. Her får du tips til nogle af byens bedste studierabatter, gode råd til at lære byen at kende og få en god start som ny odenseaner.

Leder du efter nem aftensmad som studerende? Så tjek vores pizza-guide ud her. 

Studiesteder i Odense

1. Studenterhuset – Samlested for studerende

Foto: Visitodense.

Studenterhuset Odense er et af de populære samlesteder for studerende i byen. Her er der god kaffe, studierabat og masser af plads til studietid. Slå dig ned ved et af bordene og nyd fællesskabsfølelsen, der er på Studenterhuset.

Udover at have et hyggeligt studiemiljø, arrangerer Studenterhuset også en lang række events. Der er musik, comedy, quizzer, karaoke, talks og andre kulturelle arrangementer.

Læs mere om stedet og deres events på hjemmesiden.

Adresse: Amfipladsen 6, 5000 Odense C

2. Ungdomshuset – et socialt fællesskab

Foto: Ungdomshuset Odense på Linkedin

Hos Ungdomshuset Odense er der klubber, foreninger, undervisning og værksteder, hvor unge i alderen 14-29 år mødes omkring fælles interesser og hyggelige projekter. Her kan du møde andre unge, blive en del af et socialt fællesskab og få mange hyggelige stunder.

Har du lyst til at møde både nye og gamle odenseanere, så er der madklub i Ungdomshusets café hver onsdag kl. 17.00, ligesom de har en lang række arrangementer i løbet af ugen: Rollespil, queer café, baby brunch, musik, dans og meget mere.

Find kalenderen med arrangementer på deres hjemmeside.

Adresse: Nørregade 60, 5000 Odense C

3. Odense Hovedbibliotek – Tid og ro til fordybelse

Foto: Skoletjenesten.

Centralt i Odense ved Banegårdscenteret finder du Hovedbiblioteket. Det moderne indrettede bibliotek huser ikke kun en kæmpe samling af bøger, men også rigtig gode studiepladser. Her kan du komme og nyde roen, imens du og dine studiekammerater får noget arbejde for hånden.

På Hovedbiblioteket kan du også deltage i en række events, som for eksempel brætspilscafé, spændende foredrag, bogklubber, forskellige workshops og meget mere.

Find kalendere og oversigt over bibliotekets åbningstider her.

Adresse: Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C

4. StudieStuen – her kan du både finde studiebøger og nye venner

Foto: studiestuens facebookside.

Midt i Odense ligger den hyggelige bogcafé StudieStuen. Her er der billig kaffe på kanden, et stort udvalg af bøger og hyggelige arrangementer. Der er også et studievenligt miljø, hvor du kan være effektiv for dig selv eller i selskab med din studiegruppe.

Det er også muligt at købe både fag- og skønlitteratur, ligesom de afholder digtoplæsninger, koncerter, strikkeklub, temaaftener og meget mere.

Læs mere om den lille bogcafé her.

Adresse: Nedergade 12, 5000 Odense C

Spisesteder i Odense, der tilbyder studierabat

Der er en række restauranter og barer i Odense, som tilbyder gode studierabatter. Herunder har vi samlet et lille udvalg af nogle af de steder, som er meget populære hos byens mange studerende.

1. Marcellos Odense – 25 % i studierabat

Foto: Marcellos facebookside.

Som ny studerende i Odense har du måske allerede hørt om Marcellos. Den hyggelige café er et hyppigt mødested for studerende i alle aldre. De sørger for god stemning, lækker mad – og hele 25 % studierabat på mad og drikke.

Læs mere om caféen, og se menukortet på deres hjemmeside.

Adresse: Kongensgade 10, 5000 Odense C

2. Froggy’s Café – Spar 20 % som studerende

Foto: Froggys Odense

Den familiedrevne café har ligget i Odense hele 28 år og må siges at være en klassiker. Du finder Froggy’s inde midt i hjertet af Odense lige ved gågaden. Her giver de 2o % studierabat, så tag dine studiekammerater med forbi den hyggelige café til jeres næste cafébesøg.

Tag studiekammeraterne under armen, og book bord her.

Adresse: Vestergade 68, 5000 Odense C.

3. Umashi – 20 % i rabat til studerende

Foto: Umashis facebook.

Selvom pengene for studende kan være små til tider, så har de fleste også brug for at forkæle sig selv en gang i mellem. Det giver Umashi i Odense dig muligheden for.

Hos den japanske restaurant Umashi kan du nemlig som studerende hente kvalitetssushi som take away og få 20 % studierabat. Tilbuddet gælder kun ved afhentning, men det er til gengæld det hele værd, når du kommer hjem med noget af byens lækreste sushi.

Tjek menuerne ud, og bestil til afhentning på Umashis hjemmeside.

Adresse: Vestergade 92, 5000 Odense C

4. Bar’sushi – Få 10 % i studierabat

Foto: Bar sushi.

Bliver vi i sushi-verdenen et øjeblik, så tilbyder bar’sushi-restauranterne i Odense også rabatter til sushi-elskende studerende. Hvis du spiser på stedet eller afhenter din take away, så skal du blot vise studiekortet, og så sikrer du dig 10 % i rabat på din bestilling.

Se menuen, og book bord på bar’sushis hjemmeside.

Adresser: Læssøegade 1, 5000 Odense C
Dalumvej 35C, 5250 Odense SV
Skibhusvej 91, 5000 Odense C

5. Storms Pakhus – Streetfood

Foto: Storms Pakhus.

Streetfoodstedet Storms Pakhus vil man hurtigt lære at kende, hvis man er ny i Odense. Udvalget af madboder er stort, og du finder alt lige fra pizza og burgere til tacos, gyros og bao. For de studerende er der tilmed gode studierabatter i alle barerne hos Storms Pakhus, så det er et godt og billigt sted at afholde studiearrangementer.

Læs mere om pakhuset og deres arrangementer her.

Adresse: Lerchesgade 4, 5000 Odense C.

6. Bar tapas – 15 % i studierabat

Foto: Bar Tapas.

Er du mere til et lækkert tapasbord er der også penge at spare i byen. Bar tapas tilbyder 15% i studierabat. Det er bestemt hyggeligt at tage ud og spise tapas med ens studiekammerater, hvor du kan dele de små fine anretninger af lækker mad.

Læs mere om, hvilke anretninger du kan få lige her. 

Adresse: Jernbanegade 17, st, 5000 Odense.

7. Café Kræz – 20% studierabat

Foto: Café Kræz.

Hvad end du trænger til en kaffe, burger, drinks eller bolle med ost, står café Kræz klar – også med skarpe priser for studerende. Café Kræz er både kendt for at være et spisested om dagen og i feststemningen om aftnen. Café Kræz er et samlingspunkt for unge, der kommer med god stemning og liv til caféen. Det kan også klart anbefales at sætte sig på Kræz med sin computer og studere – lidt hyggeligere omgivelser under lektielæsningen.

Besøg deres hjemmeside for at se menukort eller book bord. 

Adresse: Gråbrødre Pl. 6, 5000 Odense.

8. Café chino  – Få 10% i studierabat Mandag-Torsdag

Foto: Café Chino.

Café Chino, som ligger i det hyggelige Brans Passage, tilbyder alt fra lækker brunch, frokost og aftensmad og til kaffe/the kakao og drinks. I hverdagen kan man som studerende også få en ekstra bonus, når de tilbyder 10% rabat på alt mad og drikke.

Besøg deres hjemmeside her. 

Adresse: Brandts Passage 6, 8, 5000, 5000 Odense.

 

Spar penge på sociale aktiviteter

1. Odense zoo – specielpris for studerende

Foto: Odense zoo.

Smukke Odense zoo byder på en park med en masse eksotiske dyr og kan både være hyggelig at besøge som ny tilflytter og som fast Odenseaner. Odense zoo kan bestemt være en sjov aktivitet at dele med sine nye medstuderende og en god måde at lære byen bedre at kende.

Adresse: Søndre Blvd. 306, 5000 Odense C.

Se mere om priser og entre på hjemmesiden her. 

2. Byturen i Odense – Nightpay gør byturen billig

Foto: Tripadvisor.

Der er masser af steder at gå hen, hvis du skal i byen i Odense med dine studiekammerater. A-bar, Heidi’s Bier Bar, The Old Irish Pub, Blomsten & Bien, Bodegaen og LA Tequila Bar er bare et udvalg. Flere af stederne er også med i Nightpays tilbud: Med app’en Nightpay får du nemlig gratis entré og gode rabatter på mere end 80 klubber og barer i Danmark, og flere af dem ligger naturligvis også i Odense.

3. Odense Paintball – Få 10% i studierabat

Foto: Odense Paintball.

Odense paintball er klart et besøg værd – og kan være et ekstremt sjovt socialt tiltag. Under sikre rammer kan du og dine venner have fri leg til at sigte efter hinanden. Man er sikker på et godt grin, god stemning – og måske også et blåt mærke eller to.

Adresse:Bladstrupvej 243

Læs mere om, hvad det går ud på her. 

Andre tips til studierabatter og gode besparelser

Vi har samlet en række af steder, hvor det snildt kan betale sig at undersøge mulighederne for studierabatter. Derudover har vi et par tips til, hvordan man ellers sparer gode penge som studerende i Odense.

 

1.  Få studierababt hos flere frisører

Foto: Nadja Holst

Det kan altid betale sig at undersøge, hvilke frisører der tilbyder studierabatter. Hos Nadja Holst får du for eksempel op til 50% rabat på klipning, hvis du er studerende, og 20% på en farvning, ligesom at du hos Høgh Hairstudio får 20% rabat på klipning eller 15% rabat på farvning.

Adresse: Vestergade 50, 5000 Odense

Tjek Nadja Holst hjemmeside ud her. 

Læs også vores guide til andre frisørsaloner i Odense her.

2. Rabat hos fitnesscentre

Foto: SDU

Er du studerende på Syddansk Universitet kan du for kun 99,- om måneden være medlem af SDU Fitness. Leder du derimod efter et fitnesscenter, der ligger mere centralt i byen, så er det altid værd at være opmærksom på studierabatter – nogle af de centrer, der tilbyder det, er for eksempel OBBC Fitness og Fin Form Odense.

Find dem på deres hjemmeside.

Adresse: Campusvej 31, Entrance B, 5230 Odense.

4. Too good to go

Foto: Too good to go.

Vil du spare penge på indkøb og dagligvarer, så tilbyder en lang række supermarkeder i Odense billige Too good to go-afhentninger hver eneste dag. Udover dagligvarer kan du også forkæle dig selv med billige blomster fra diverse blomsterforretninger eller købe billig øl, mad fra restauranter og bagværk fra mange af byens bagerier.

Hent app’en, og spar penge på både hverdagsindkøb og lidt forkælelse.

Se mere på too good to gos hjemmeside. 

 

I samme kategori

Carlsens Barbershop
Koncerter i Den Fynske Landsby
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Kunstbygningen Filosoffen
Koncerter i Den Fynske Landsby
Carlsens Barbershop
Danmarks Jernbanemuseum 2023

Forsiden netop nu

Danmarks Jernbanemuseum 2023
Kunstbygningen Filosoffen
Escape Room i Odense
Carlsens Barbershop
Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense

Mest læste

Det sker i Odense

Danmarks Jernbanemuseum 2023
Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

Kunstbygningen Filosoffen
H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides