Ud i den odenseanske natur – her finder du shelters

Ude i horisonten kan vi ane sommeren, og hvad er mere passende end at begynde at overveje, hvad der skal ske i f.eks. sommerferien eller hvis man vil holde en anderledes weekend? Vores bud er en dejlig tur i shelter, hvor der er mulighed for hyggeligt samvær, dejlig natur og gode stunder med nogen du har nær.

Er du ikke til overnatning udendørs kan du måske blive fristet til en anden slags overnatning i denne guide.

Stige Ø – overnatning i dejlig natur

På Stige Ø er der shelters to forskellige steder. Det ene sted ligger der en shelter alene, og den har plads til 6 personer. Denne shelter fungerer godt som et picnicsted. Man behøver ikke reservere, og det er gratis at overnatte her.

Derudover findes der er en sheltergruppe i skoven på Stige Ø med 3 shelters, som danner lejrplads med mulighed for båd. I alt er der plads til 18-20 personer, og det er også muligt at overnatte her. Disse shelters er til fri afbenyttelse såfremt at der ikke kommer nogle som har booket dem på forhold. Det er tillige muligt at lave bål her.
Bookingen kan ske ved Park og Vej, Odense Kommune, doa.bkf@odense.dk eller på telefon +45 65 51 27 74.

Shelterplads Stige Ø
Shelters på Stige Ø. Foto: stigeoe.dk

Davinde Sø – skønt shelterområde tæt på vand

På en lejrplads ved Davinde Sø findes der to store shelters. Der er plads til 6 personer i hver shelter, og derudover en bålplads og bord-/bænkesæt. Grundlæggende kan alle bruge shelterpladsen, men hvis der kommer nogle, som har en booking, har de fortrinsret.

Shelterpladsen kan bookes fra klokken 15.00 til klokken 10.00 næste morgen, og koster kr. 350,- pr. nat. Ønskes pladsen i dagstimerne fra 10.00 – 15.00 koster det kr. 200,- at leje. Du kan læse mere om booking og tilkøb her.

Shelterplads ved Davinde Sø
Shelterpladsen ved Davinde Sø. Foto: tarupdavinde.dk

Åløkkestedet – shelter og teltmuligheder

Ved Tarup-Davinde lejrplads findes 3 store shelters som er essentielle til overnatning. Hver shelter kan rumme 8 personer, og hvis det ikke er nok plads, er det muligt at rejse telt på lejrpladsen.

Der er mulighed for diverse tilkøb i forbindelse med booking af disse shelters, og det kan du læse meget mere om lige her. Booking og forespørgsler rettes til Naturskolen Åløkkestedet (mandag-fredag 09.00-13.00).

Elmelundskoven – hyggelig shelterplads i Lysningen

I Elmelundsskovens Lysning findes en enkelt shelter som er velegnet, grundet sin størrelse, til børnegrupper eller som et lille uderum. Denne shelter har plads til 2-3 mennesker. Når der bookes shelterplads booker man automatisk også adgang til bål- og naturgrej. Der findes vand ved vandposten på grusvejen, og toilettet findes ved p-pladsen i Elmelundskoven.

Sheltersplads ved Elmelund Skov
Shelter ved Elmelundskov. Foto: udinaturen.dk

Agedrup Naturpark – en shelterpark ude i skoven

Nær Agedrup Skole ligger der en shelter som har 4-6 sovepladser samt en bålplads. Derudover er det muligt at slå telt op ved siden af. Der er borde-/bænkesæt til rådighed, og man må finde sit eget brænde i skoven. Her er ingen muligheder for drikkevand eller toilet men der findes en butik omtrent 450 meter væk som kan tilbyde begge dele.

Agedrup Naturpark
Shelterpladsen ved Agedrup Naturpark. Foto: bookenshelter.dk

Skibshugården – shelterplads med plads til mange

Bor du i Odense C og søger en stor shelterplads, men vil ikke køre eller cykle særlig langt for det? Så er dette en shelterplads for dig. Denne ligger ved Skibhusgården Natur og Fritidscenter, og har plads til over 20 mennesker fordelt i fire shelters. Der er adgang til et lille toilet, vand og bålhus.

Bookingen sker ved at kontakte Skibhusgården. I sommerferien er det ikke nødvendigt at booke. Prisen er kr. 30,- pr. person pr. nat.

Kulturbotanisk Have – essentiel for skoleudflugter

Direkte ned til Odense Å ligger der en shelterplads i Kulturbotanisk Have. Der er 3 shelters med plads til 6 personer i hver. Derudover er der bålplads og grillrist til fri afbenyttelse.
Det er gratis at overnatte i disse shelters, og anbefales til skolegrupper og lign.

Shelterplads i Kirkendrup – en shelterplads blandt dyrene

I Kirkendrup, uden for Næsby, findes der 2 shelters med plads til 6 voksne i hver. Pladsen stiller et langbord, med plads til 12 personer, til rådighed. Derudover er der bålplads og et arbejdsbord. Det er muligt at se græssende dyr ved siden af pladsen – det er dog meget vigtigt at disse ikke fodres.

Kirkendrup Shelterplads
Kirkendrup Shelterplads. Foto: udinaturen.dk

I samme kategori

40259_Paintball_generelt-1
Genbrugshallerne-1
Seværdigheder i Odense
veras

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Nye spisesteder i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides