Det skal du opleve i Odense i 2023: Her er 35 spændende begivenheder

Et nyt år er skudt i gang, og der er masser af spændende oplevelser i vente i Odense! Vi har samlet et overblik over 35 begivenheder, vi allerede nu kender til. Læs med her, og få inspiration til hvornår, du skal sætte krydser i kalenderen i 2023.

Læs også: Det sker i januar 2023

5. januar: Danmark mod Saudi Arabien

A-herrelandsholdet i håndbold spiller kamp mod det saudi arabiske landshold den 5. januar 2023 i Jyske Bank Arena. Det er en unik chance for se de danske håndboldherrer i aktion så kort op til VM. Det bliver med sikkerhed en håndboldfest, og vi ved godt, hvem vi holder med!

Læs mere og køb billet her.

 

12-29. januar: H.C Andersen Festspillene

Folk og røvere i Kardemomme By - H.C Andersen Festspillene
Foto: H.C Andersen Festspillene

Start 2023 med en hyggelig teaterforestilling. Tag børnene – eller de barnlige sjæle – med når H.C Andersen Festspillene i år opfører et teaterstykke over børnebogen “Folk og Røvere i Kardemomme By.” Det bliver med garanti en hyggelig oplevelse for hele familien!

Du kan købe billet lige her.

 

14. januar: Odense Specialølfestival

Hvis du er til gode specialøl er det her nok lige en begivenhed for dig! Den 14. januar kan du besøge Odense Specialølfestival, hvor du kan smage øl fra 17 forskellige bryghuse i Danmark.

Dagen vil byde på en stor variation af specialøl fra de forskellige bryggerier, beer-battles, konkurrencer og meget mere.

Du kan sikre dig en billet her.

 

20. januar: Svanesøen med Nationalballetten i Kyiv

30 dansere fra Nationalballetten i Kyiv danner rammerne for den rørende balletforestilling, Svanesøen, med den ukrainske balletmester Ivan Zhuralev i spidsen. National Ballet Kiev er blandt de bedste på verdensplan, og til forestillingen vil du opleve stjernesolister fra legendariske balletkompagnier.

Du kan købe billet og læse mere om forestillingen her. 

 

26. januar – 25. februar: 1984 teaterforestilling

Teaterforestillingen 1984 på Odense Teater
Foto: Odense Teater

George Orwells dystopiske og uhyggeligt realistiske skildring af et fremtidssamfund er stadig højaktuel den dag i dag, og den 26. januar kan du opleve Orwells mesterværk som teaterforestilling i ODEON. Forestillingen er instrueret af  Julie Maj Jacobsen, med scenografi af Peter Schultz og iscenesat af Camille Sieling Langdal.

Du kan læse mere og sikre dig en billet her.

 

8. februar: Livet ifølge Emil og Thomas LIVE

Thomas Skov Gaardsvig og Emil Thorup har sammen en af de mest populære podcasts i Danmark. Den 8. februar 2023 har du mulighed for at opleve podcasten live, når de besøger Magasinet i Odense.

Der er få billetter tilbage og du kan købe din billet her.

 

9. februar: Nul stjerner – Det store rejseshow

Morten Kirckhoff og Jan Elhøj fra det populære tv-program “Nul Stjerner” kommer til Odense, med deres foredrag, hvor de fortæller om deres oplevelser rundt omkring i verden. Det bliver en sjov og lærerig oplevelse for hele familien.

Du kan købe billetter til showet her.

 

20-21. februar: Opera og Tryllefløjten i Odense Teater

Foto fra Odense Teaters hjemmeside

Få andre operaer har fortryllet generationer af børn og voksne som Mozarts udødelige Tryllefløjten. For at inspirere forældre og bedsteforældre til at lade børnene opdage musikkens og kunstens verden, præsenterer Odense Teater en helt særlig opsætning af Tryllefløjten. Forestillingen præsenterer nuværende og kommende Mozart-fans for alle de berømte melodier. Og som prikken over i’et hentes orkestret op i øjenhøjde, så alle i salen kan opleve glæden ved den uendeligt smukke musik.

Du kan læse mere og købe billetter til forestillingen her.

 

21. februar: Victor Landers show “WEEKEND” med tv-optagelser

Komikeren Victor Lander kommer tilbage til Odense med hans show “WEEKEND”, den 21. februar 2023. Showet bliver desuden optaget til TV og det bliver med garanti en sjov aften.

Du købe billetter til showet her.

 

3. marts: KESI – 30 Somre Tour

KESI er en af de største danske kunstnere, og med hits som ‘Søvnløs’, ‘Kom Over’, ‘Følelsen’ og ‘Blå Himmel’ har han prydet Spotifys hitlister utallige gange. I år turnerer han med albummet ’30 somre’, som uundgåeligt får en til at drømme sig tilbage til en sommer fyldt med kærlighed og livsglæde. Hør koncerten på Posten i Odense.

Du kan læse mere og købe billetter her.

 

10. marts: Jeg er stadig Nikolaj Stokholm

Nikolaj Stokholm har profileret sig som en af landets største komikere. I marts 2023 kommer han tilbage til Odense med hans populære stand up-show “Jeg er stadig Nikolaj Stokholm.” Hvis du elsker stand up, og ikke har set det her show endnu, er det helt sikkert et besøg værd.

Du kan læse mere og købe billetter her.

 

15. marts og 21. november: Signe Molde – Hva’ fanden havde du regnet med?

Signe Molde turnerer med sit humoristiske foredrag “Hva’ fanden havde du regnet med?” Og ifølge hendes hjemmeside kommer hun i foredraget vidt omkring: Hun vil fortælle om præstationsangst, midtvejskrise og om at lyve for statsministeren. Om at være elendig til at sige nej, og om dengang hun vistnok fik finger af en greve… Og hvis man kender Signe Molde ret, så bliver det både hylende morsomt og tåkrummende.

Du kan læse mere og købe billetter her. 

 

19. marts: Brunsviger og Ballet

Balletdansere på scenen.

Tag til Brunsviger og Ballet og lad Odense Teater og Det Kongelige Teater give dig et fascinerende indblik i stangskole, koreografi og prøve på scenen. Arrangementet foregår på den store scene og varetages af den berømte og internationalt anerkendte koreograf, Allesandro Sousa Pereira.

Du kan læse mere og købe billet her.

 

24-25. marts: Robin Hood – Eventyr i Sherwood 

Robin Hood i Odense Teater
Foto: Odense Teater

Både Odense Teater og Odeon har en masse spændende forestillinger på programmet i 2023. Én af de forestillinger, er Robin Hood – Eventyr i Sherwood, som du kan opleve den 24-25. marts.

Det er Folketeatret som står bag teaterstykket, der på Odense Teaters hjemmeside beskrives som årets familieforestilling. Du kan bl.a. opleve skuespillerne Christopher Læssø og Emilie Rasmussen, og forestillingen er både en livlig og humoristisk version af den verdenskendte fortælling om Robin Hood og hans bande.

Du kan læse mere om forestillingen og købe billet her.

 

14-16. april: Cirkus Arena med Bubber og Julie

Bubber og Julie er tilbage i manegen i 2023, når Cirkus Arena præsenterer supercirkus i verdensklasse. Med den spektakulære familieforestilling ‘Cirkus ifølge Bubber og Julie 3! vil I opleve prisbelønnede verdensartister, smukke heste og duften af savsmuld.

Du kan købe billetter lige her.

 

20. april: Malte Ebert – Mellem Himmel og Jord

Til foråret 2023 tager Malte Ebert sit musikalske show til nye højder i 5 af landets største byer og landets flotteste koncertsale. Den 20. april kan du opleve showet i Odense, hvor Malte Ebert vil komme til at synge om alt lige fra feminisme, livet på landevejen, fodboldkultur, glimmer og guld til kærlighed, kongeligt mod og storhedsvanvid.

Du kan læse mere og købe billetter her.

 

13. maj: Rosé Festival Odense

Rosé Festival Odense
Foto: Rosé Festival Odense

Den 13. maj 2023 kan du nyde forårssolen med store mængder kold rosé.

Festivalen er Odenses største Rosé-festival og billetterne koster 379 kr. I prisen er der inkluderet 15 slags rosévine fra forskellige forhandlere, en stemningsfuld festivalplads og efterfest med DJ.

Derudover får du dit helt eget indgraverede Riedel “Vinum Extreme Rose”-glas.

Du kan læse mere om købe billet lige her.

 

20. maj: Odense Pride

Foto fra Odense Prides hjemmeside.

Den 20. maj kan du deltage i den internationale kamp mod diskrimination, når Odense Pride holder stor kærlighedsfest i Odenses gader. Odense Pride kæmper for at stille krav til forbedringer for LGBTQIA+-personer og for at være med til at skabe et samfund, hvor alle skal kunne deltage på lige fod uden at blive mødt af had eller diskrimination.

Du kan læse mere om begivenheden lige her. 

 

2-3. juni: Rammstein optræder på Dyrskuepladsen

Oplev de tyske metalmastodonter Rammstein, når de indtager Odenses Dyrskueplads i starten af juni. Rammstein er kendt for deres fuldstændige vilde liveshows, og i år bliver helt sikkert ingen undtagelse. Sidste år udgav de albummet Zeit, så du kan godt glæde dig til at høre dem spille numre både fra det nyeste album og med stor sandsynlighed også nogle gamle hits.

Læs mere og køb billet her.

 

17. juni: Koncert med Kandis – inklusiv brunch

Der vil med sikkerhed være fællessang og danseglæde, når humørbomberne fra Kandis byder op til dans i Grønlykken. Arrangementet er inklusiv brunch, og før koncerten og under pausen kan du høre musik, som Kandis’ helt egen DJ sørger for.

Du kan læse mere og købe billetter her.

 

22-24. juni: Tinderbox – årets musikbegivenhed i Odense

Tinderbox festival
Foto: Jonas Hartmann

Tusindårsskoven i Odense forvandler sig til én kæmpe fest, når Tinderbox inviterer til tre dages festival, den 22-24. juni i 2023. De første navne til festivalen er allerede offentliggjort, så du kan godt glæde dig til at opleve artister som Tobias Rahim, Blæst, George Ezra, Medina og Red Hot Chili Peppers.

Du kan købe din billet til Tinderbox 2023 og læse mere om næste års artister her.

Juli: Grøn Koncert

Grøn Koncert turnerer rundt i Danmark og gæster Odense i juli. Her kan du opleve et væld af forskellige kunstnere i løbet af dagen, samtidig med at der selvfølgelig er stande med mad og drikke. Alt overskuddet går til Muskelsvindsfonden.

Læs mere om Grøn Koncert og køb din billet her.

 

17-20. august: Odense blomsterfestival

En af byens mange blomsterudstillinger ved Odense Blomsterfestival
Foto: Odense Blomsterfestival

En af byens smukkeste begivenheder er uden tvivl blomsterfestivalen. Hvert år bliver Odense pyntet med blomster i anledning af den fine festival. Det er gratis at deltage, og ved afslutningen kan du tage til deres lagersalg, hvor du kan købe nogle af de mange blomster og planter, som har været brugt til årets udstillinger.

Læs mere om Odense Blomsterfestival her.

 

17-27. august: H.C Andersen Festival – eventyrlige dage i Odense 

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Foto: H.C Andersen Festival

Hvert år i uge 34 danner Odense rammen om en perlerække af eventyrlige kulturaktiviteter for alle aldersgrupper. Festivalen finder sted rundt omkring i byens centrum, og du kan bl.a. glæde dig til lysshow, teaterforestillinger, street art og meget mere.

Læs mere om H.C Andersen Festival her.

 

17-27. august: Spoken Word Festival

Sideløbende med H.C Andersen Festival kan du opleve Spoken Word Festival.

Spoken Word Festival præsenterer en bred vifte af kunstnere, der vil udfolde sig indenfor genrerne storyslam, rap, foredrag, beat, poesi, poetry slam, workshops, fortællinger og stand-up.

Du kan læse mere om festivalen her.

26-30. august: Carl Nielsen Festivalen

Den fynske komponist Carl Nielsen, bliver fejret med hans helt egen festival. Festivalen løber af stablen den 26-30. august i 2023 i Odense og på Fyn.

Det bliver en festival, hvor du både kan opleve storslåede koncertoplevelser med nogle af verdens dygtigste symfoniorkestre og små intime kammerkoncerter på fynske slotte og herregårde.

Du kan læse mere om festivalen her.

 

28. august-3. september: Odense International Filmfestival

Et af de mange arrangementer ved Odense Kortfilmfestival
Foto: Line Svindt

Vidste du at Odense International Filmfestival er Danmarks ældste og eneste Oscarkvalificerende filmfestival. Festivalen blev lanceret i 1975 og hylder hvert år genren kortfilm.

Som festivalen skriver på deres hjemmeside: ”Gør dig klar på at opleve det søde, sjove, sørgelige, sensuelle og dét som er så OFF, at det er svært at beskrive.”

Du kan læse mere om filmfestivalen her.

 

Midt september: Generator – Odenses største studiestartsfest 

Odenses største studiestartsfest, Generator
Foto: Generator

Generator er Odenses største studiestartsfest. Det er en helt unik begivenhed, når folkene bag Generator, hvert år i september, inviterer til en kæmpe fest i Odense.

Festen varer i to dage og du kan glæde dig til en masse gode koncerter rundt omkring i byen. Generator hylder de studerende, men koncerterne finder sted rundt omkring i byen, så hvis bare du er 18+ år gammel, er du velkommen.

Læs mere om Generator her.

24. september: H. C. Andersen Marathon 

I 2019 blev H. C. A Marathon kåret som det hurtigste maraton i verden målt ud fra gennemsnitlig sluttid. Men du behøver bestemt ikke at være garvet marathonløber for at deltage i H. C. Andersen Marathon. Du kan nemlig vælge i mellem 4 distancer, så der er plads til alle uanset niveau.

Du kan læse mere om begivenheden her. 

30. september: Comedy Ballroom

For tredje år i træk, kan du opleve toppen af dansk comedy til Comedy Ballroom 3. Med Simon Talbot, Mark le Fêvre, Lars Hjortshøj, Kasper Gross og Lasse Madsen på scenen er der garanteret god underholdning og ondt i mavemusklerne hele aftenen.

Du kan læse mere om begivenheden her. 

12. oktober: Brunsvigerens dag

Brunsvigerens dag fejres altid den sidste torsdag inden efterårsferien, som i år er den 12. oktober. Vi kan anbefale at du tager ud til DR P4 Fyn, hvor der vil blive serveret gratis brunsviger i lange baner. Her kan du både smage den klassiske kage og udfordre dine smagsløg med alternative brunsvigerkreationer. Hvad siger du f.eks. til brunsviger med bacon? Eller måske er en brunsvigermilkshake noget for dig? Du kan også bare svinge forbi din favoritbager, der med sikkerhed har bagt talrige brunsviger i dagens anledning.

Du kan læse vores guide til de bedste bagere i Odense lige her.

20.-21. oktober: Odense Metalfest

Odense Metalfest er en to-dages festival hvor du kan opleve death- og thrash metalbands fra rundt omkring i Europa. Blandt festivalens første store offentliggjorte navne finder du blandt andet bandsne No Turning Back (NL), Ryker’s (DE), Hatesphere og Withering Surface.

Du kan læse mere om festivalen her.

 

Efterårsferien: Magiske Dage Fantasy Festival i Odense 

Magiske dage i Odense
Foto: Finn Wraae

Traditionen tro afholdes Magiske Dage Fantasy Festival i slutningen af skolernes efterårsferie. Festivalen er gratis og giver dig muligheden for at leve dig ind i fantasiens verden, med en lang række arrangementer. Festivalen har i mange år heddet Harry Potter Festival, men har nu skiftet navn til Magiske Dage.

Du kan læse mere om festivalen her.

 

6. december: Lysløbet

H. C. Andersen faciliterer Lysløbet i samarbejde med Nordfyns bank. Her vil du sammen med dit startnummer få udleveret en pandelampe, og derefter kan du løbe i Odenses smukke gader en mørk december aften. Ved målstregen vil du blive budt på varm kakao, æble, kildevand og et tæppe fra Nordfyns Bank. Du kan vælge mellem at løbe 5km eller at gå 3 km.

Du kan læse mere om løbet her. 

15. december: Burhan G og Danmarks underholdningsorkester

Burhan G og Danmarks underholdningsorkester skyder julen i gang med et stort musikalsk juleshow. Programmet består af nyfortolkninger af juleklassikere samt udvalgte gamle kendinger såsom ‘Jeg’ I live’, ’Din For Evigt’ og ‘Kalder Mig Hjem’.

Du kan læse mere om juleshowet her. 

 

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides